Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Amway Gold Producer

Amway Gold Producer

Amway Gold Producer ? GOLD PRODUCER : SEBUAH PERSINGGAHAN. Alhamdulillah ala kulli hal wa kulli nikmah. Benarlah Allah bagi rezki itu pada waktu dan saat yang terbaik, bersesuaian dengan capacity dan usaha kita. Tidak lambat tidak cepat, semuanya rahsia Allah.

My last conversation with DD Mina Khairi was, “Apa lagi tips Mina?” Semua advice yang Mina bagi Nadia terus buat satu2. Malah berganda. All out mat salleh cakap. Dapat x dapat result, x fikir lg tentang tu. Janji usaha. Hari ni x dapat esok lusa pasti dapat! Sekurangnya jika kita tewas, kita masih tewas dalam keadaan kita dah buat yang terbaik. Nadia selalu pegang prinsip ni.

Pernah tak sampai upline pun kata “dah xde tips” “dah buat yang terbaik hari ni” n suddenly Allah mendengar segala bisikan hati. Founders Emerald kak Othman Zunainah kata, nak fight GP? Tipsnya rujuk upline.

Yes, rujuk upline.

I did, habis dengar pesanan k zu terus mesej Mina malam tu,terus plan. Kalau bisnes lain, nak rujuk seluruh keturunan mentor ku ini, i need to pay. But heyyy dalam Amway it’s free! X kira masa pulak tu. Amway circle is just amazing.

Gold Producer hanyalah sebuah persinggahan. Doakan kami fight for next, Platinum. InshaAllah #kerjakuat

Thank you Dr Mohd Hilna Mohd Bajuri & Dr Azilila Hashim selalu “percaya” pada kami. Selalu concern dengan team kami. Kepada team kami, team F.I.R.E, one fine day this achievement will be yours. Kita semua akan lalui persinggahan yang sama. You guys mmg awsome! Upline tak sempat down, tapi you guys semua semangat & hunger To all our leaders, mentor & uplines, thank you so much for all your efforts tak terbalas rasanya.

Bisnes apa ni yang semua uplines nak bantu sampai ke bawah speechless!

Promosi Vacuum Amway Bulan Merdeka

🇲🇾 PROMOSI VACUUM AMWAY BULAN MERDEKA 🇲🇾
Boleh 4 kali bayar, bayaran pertama terus dapat barang!!! 🫣

Pakai Vacuum Philips Amway ni syok tau. Suction pon kuat, senang nak handle, nak bersihkan tank vacuum pon senang sangat. So apa lagi yang best???

🌷 3 dalam 1 : Vacuum, mop & handheld
– mudah bersihkan ruang lebih kecil & sukar dicapai
– vacuum + mop boleh buat sekali (jimat masa & tenaga)

🌷360° suction nozzle
– kerja vacuum akan lebih cepat sebab vacuum ni pick up lebih banyak habuk sekali vacuum

🌷Teknologi PowerCyclone 8
– kuasa sedutan yang sangat kuat
– bagless and cordless

🌷Design yang unik
– Ada LED light jadi senang nak tengok kalau bawah sofa, katil, rak & lain2

🌷2 tahun Amway warranty
– Any problem boleh bawa je pergi Amway berdekatan

🌷5 tahun Philips motor warranty
– Kena register pembelian kat Philips.com 3 bulan dari tarikh pembelian

Vacuum yg warna biru ni masih ada stok. Once habis tak restok dah sebab Amway dah keluarkan upgraded version warna GOLDDD. Dan of course harga ada lebih sikittt.

Tapi takpa, “Price is what you pay, Value is what you get”

Upgraded version lagi best

  • Suction lagi kuat
  • Bateri baru lagi tahan lama
  • Sistem mop dah redesign semula supaya mop tu lagi efektif

Jadi anda nak mana satu, Mari pm saya cepat kita buat pilihan!

amway gold producer

“Engkau buat Amway pokcik? Ko tau tak benda tu MLM?”

Biasanya orang ingat MLM tu pyramid scheme. Orang atas paling untung, bawah rugi.

Biasanya orang ingat MLM tu jenis buat untung atas recruitment. Yuran masuk mahal, jadi yang tu la bayar orang atas.

Biasanya orang ingat MLM tu bukan buat basis perniagaan atas produk, tapi pusing duit yuran kemasukan. Produk tak penting.

Biasanya orang rasa MLM ialah perniagaan yang patut diharamkan oleh Kerajaan kerana menipu ahli dan pengguna.

I am sorry my friend. Kemasukan yuran untuk Amway murah saja sebagai pengguna produk/suplemen. Dua puluh hengget aje. Kalau nak meniaga, baru syarat dikenakan enam puluh hengget setahun. Bukan aku yang ambik yuran, tapi Amway. Kalau kau tak puas hati, dalam tempoh setahun tu kau pegi la kedai Amway mintak balik yuran. 100% depa bagi balik kat kau.

I am sorry my friend.

  • Aku tak jual produk.
  • Aku ahlikan orang dan ikut pandai dia la nak beli apa barang pun.
  • Aku bagi khidmat servis berkenaan intipati dan ilmu produk, jugak meeting kelas mingguan kesihatan untuk ahli aku.

Sikit habuk aku tak jual suplemen. Diorang pegi beli sendiri lepas aku cerita ceriti. Duit diorang aku taknak sibuk.

I am sorry my friend. Aku dok atas, coach bawah aku lagi banyak dapat duit bonus Amway dari aku. Dalam Amway, siapa usaha lebih, dia yang dapat. Marketing plan Amway sudah berpuluh tahun dipaten supaya orang tak dapat tiru buta buta. Kalau tiru, Amway SAMAN. Plan marketing Amway ialah antara yang paling telus, adil dan tidak membebankan ahli mahupun distributor. 100% orang yang di atas takkan dapat apa apa sehabuk pun duit komisen sekiranya dia tak berusaha dan takde bukti menjalankan business secara beretika.

Ahli bawah aku pun tak pernah aku suruh maintain beli apa apa produk supaya aku dapat bonus tiap bulan.

  • I abhor such practice, dan Amway sendiri pun akan buang orang yang buat begitu.
  • I am proud to be an Amway member/distributor.
  • I am free to do whatever I want to do.

Whenever I want to. Produk kualiti, orang cari. Amway Gold Producer

REGISTER AHLI RM60 SAHAJA

Ada yang tanya, macamana nak mulakan bisnes Amway ni???
Nak kene labur berapa RM untuk dapat income 5 angka??

Jawapannya…Anda hanya perlu register ahli RM60 SAHAJA.

Then dah layak dapat harga ahli. Boleh beli untuk kegunaan sendiri atau pun nak jual. Amway ada 800+ jenis product,semuanya best2 dan organik pulak tu.Dapat lagi Voucher untuk ahli baru…(RM20+RM20+RM20) Daftar ahli macam FREE jer weh.

Tak Perlu simpan stok banyak2. Sebab barang yang orang nak kita akan order bila dah ada buyer…Dan tak perlu susah payah kita nak pergi pos sendiri sebab amway yang akan deliver kepada pembeli.

So ape tugas kita??? Kita hanya perlu sharing dari hati. Dari pengalaman sendiri menggunakan barang2 tersebut. Ada orang nak, baru kita submit order secara online boleh…nak walk in ke mana2 kedai terdekat pun boleh. (Semua bergantung pada kita)

Then ape benefit yang kita akan dapat???

Setiap barang yang kita beli atau jual tu ada nilai pointnya. Dari point yang terkumpul tu la akan menentukan berapa % bonus yang kita layak. Lepas tu Amway akan terus masukkan bonus ke akaun kita pada bulan seterusnya(kalu kita layak bulan ni)
Ok ke Ok???

Jadi kenapa perlu takut nak join ahli? Takde paksaan samada nak menjual atau nak guna sendiri je. Peluang samarata tak kisah sape join dulu atau kemudian. Yang penting sapa yang buat lebih, dia akan dapat lebih. Adil kan?

Jadi dalam bisnes ni…Kita hanya perlu keep on sharing je. Tak perlu paksa orang. Sape yang rajin share dan berkongsi peluang pada ramai orang…(Lagi ramai orang yang dia bantu utk dapat income) InshaAllah baru lah dia akan berjaya. Bisnes ni tak boleh buat sorang2…Kena ada teamwork.

Nak buat sorang boleh, tapi takkan tahan lama da takkan ke mana. Dan paling best dalam bisnes ni kita hanya susah – susah sementara je (masa fasa nak bina team) Tapi inshaAllah oneday bila kita dah berjaya lahirkan ramai leaders (bantu mereka dapat sama macam kita) InshaAllah masa tu income keep on growing dan kita pun dah dapat UNCOMMON FREEDOM

Ini yang takde dalam dunia luar yang kebanyakannya makin tinggi jawatan makin pening kepala.Makin banyak income,makin takde MASA! Sape setuju dengan saya seppp sikit. Amway Gold Producer

PROSUMER AMWAY

Kami, suami isteri merupakan peniaga. Dalam konteks Amway, kami adalah prosumer (producer+consumer). Dalam perniagaan, kami belajar untuk merendahkan ego, membentuk sahsiah yang tahan uji, malah ditarbiah agar tunduk bak resmi padi.

Malu dibuang ketika berniaga, walaupun barangkali berjawatan tinggi. Rendahkan ego ketika menghantar barangan pada orang kebanyakan. Tinggikan daya tahan ketika niagamu ditolak saudara juga kenalan. Melepasi halangan itu, mudahlah kita terus berjuang menggapai impian.

Terus belajar walau siapa gurumu, tinggi atau rendah pendidikannya, kerjayanya, atau taraf hidupnya. Kisah mereka mendepani liku-liku perniagaan adalah khazanah pengalaman yang maha kaya. Sematkan niat, perniagaan bukan sekadar mencapai impian duniawi, ia adalah jalan kebaikan menuju ukhrawi.

Jutaan terima kasih buat para leaders yang membimbing kami tanpa rasa jemu.

**sekitar program product fair kumpulan kami siang tadi. Amway Gold Producer

Leave a Reply