Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Bisnes Amway Bisnes Masa Depan

Bisnes Amway Bisnes Masa Depan
NAK BISNES TAPI ADA EGO?

Aleeyn pernah ajak seseorang tu cuba bisnes Amway tapi masa tu beliau menolak, katanya “MLM kan? Taknak lah. Tak suka MLM. Nak bukak bisnes sendiri”

Masa tu, Aleeyn pun move on sajalah dah orang tak mau, takkan nak dipaksa2 pulak. berlapang dada sajalah, mungkin minatnya bukan disini.

Lepas lama tak contact, baru hari ni beliau personal message Aleeyn untuk pinjam duit.

Sekali lagi Aleeyn ajak dia join bisnes Amway dengan Aleeyn, tapi katanya lagi “MLM kan? Aku tak minat”

Hmmmm. Apa salah MLM sebenarnya? ish ish

Memang ada MLM yang entah apa-apa, tapi kita kena bagi ruang untuk buka minda kita. Tak semua MLM hampeh. Ada banyak MLM yang sistem dan produknya tip top – Amway, Tupperware, Mary Kay, Young Living – ni semua MLM yang ada kelas dan kelebihan tersendiri. Semua beri peluang sama rata pada ahlinya untuk jana income.

Cuma kita lah – mahu dan pandai menilai atau tak? Nak beri peluang pada diri atau hanya menjadi penonton kejayaan orang lain?

Jadi, janganlah kita terperangkap selamanya dengan stigma bencikan MLM sebab zaman sekarang ni, kita sendiri pun tak tahu rezeki kita di mana. Mungkin di MLM yang kita benci-benci kan sangat tu lah yang akan bantu belanja keluarga kita.. suatu hari nanti. Siapa tahu kan.. 🙂

BISNES AMWAY

Salah satu cara untuk dapat untung seperti francais tapi tidak perlukan premis, pekerja, yuran francais, bil utilities adalah dengan Amway, kerana ара?

Kerana, dengan AMWAY kita boleh bina semua tu tadi sehingga satu tahap kita hanya menerima pencen.

Kenapa boleh bertahan lama francais tadi? Kerana produk yang AMWAY tawarkan bukaan bermusim bukan juga yang viral tapi produk keperluan harian yang berulang pelanggan akan repeat.

Kalau ada peluang bina francais dengan RM60 & effort networking 2 tahun, perlukah lagi anda rugi masa bayar semua kos overhead bisnes untuk result yang sama?

Income legasi ini sama seperti KFC, Mcdonald & yang sewaktu dengannya cuma tak semua boleh berkongsi peluang francais tersebut dan memerlukan modal serta kos yang besar.

Pendek kata AMWAY adalah francais manusia bagi barang keperluan harian yang buka peluang kepada semua untuk bersama. Best tau!

BISNES AMWAY DENGAN ALEEYN ADA SISTEM

“Barang Amway ni boleh ke jual di Shoppee?”

TIDAK.

“Habis tu kalau tak boleh jual kat Shoppee mcm mana nak jual? Jenuh la nak buat content je”

Ait. Nak drag orang ke Shoppee pun kena ada content. Siap ada yang kena buat ads dan content bukan2 supaya orang tekan link Shoppee dia tu.

Tapi saya faham rata2 orang kita memang nampak bisnes as ‘kena ada stok’ , ‘kena ada tempat nak letak’ , ‘kena ada video gulung2 bubble wrap’ , ‘kena ada video abam courier datang scan banyak2 parcel yang menggunung’.

I’ve been there and DONE THAT! Huhu

Meanwhile orang cina ni mereka dah mulakan bisnes Amway ni since universiti lagi. Bina networking dari awal dan ubah lifestyle dan share manfaat dari muda! Rata rata mereka juga lebih ada kesedaran tentang pengambilan suplemen yang organik, produk yang selamat berbanding spend more on gadget. Berbeza dengan culture kita tapi syukur semakin ramai yang mula nampak skrg. Alhamdulillah

Inilah culture yang Aleeyn nak bina dalam team. Bisnes Amway berbeza. Kami nak bagi kefahaman dan kesedaran bahawa, ada satu platform yang kita terus direct HQ tanpa perlu letak dekat Shoppee , dah la kena tolak komisen, tolak itu ini. Mereka ingat FREE? Oh tidak! Tapi benda ni illegal dalam Amway please jangan buat. Haha

Jangan risau. Bisnes Amway bersama Aleeyn ada sistem yang terurus dan terbukti boleh membantu kredibiliti anda dalam berbisnes. Sokongan padu yang akan buat anda sendiri teruja!

BISNES AMWAY TAK PERLU SIMPAN STOK

Aleeyn juga nak shift fikiran orang kita yang menjual perlu ada stok, sedangkan Amway tak bagi ABO pegang stok sebab TAK NAK RISIKOKAN Amway Business Owner nya. Tapi kalau xde stok dekat tangan seolah tak de benda nak jual. Bukan mcm tu😭

Aleeyn juga nak faham kan orang, yang sebenarnya kita boleh berbisnes tanpa perlu sistem layering. Anda terus ke HQ secara offline atau online, tak nak ke? Anda tak perlu cari stokis paling atas di daerah tu untuk dapatkan stok, kemudian recruit agen atau dropship bawah anda tapi anda hanya perlu buka “cawangan”.

Dalam satu cawangan boleh ada ramai orang yang sama level atau lebih dari kita. Sedangkan sistem konvensional hanya satu orang ketua yang boleh mewakili setiap negeri jadi kita tiada peluang untuk ”conquer” that daerah/negeri. Selamanya kita kena beli stok bawah ketua tu🥲

NIAT YANG BETUL DALAM BISNES AKAN BUAT KITA HAPPY ALONG THE JOURNEY

Dan dalam Amway kita bukan kejar sale. Orang Amway tak tunjuk total sale. Sebab bukan itu matlamat kita. Kita bina bisnes dengan bangunkan team dan bantu team. Ada baaaaanyak insentif dan bonus dalam Amway. Hah! Panjang kalau nak cerita part ni. Sebab Amway ada 14 income belum termasuk insentif lain seperti CORE PLUS.

Malah, ada payslip, insurans, reward percutian SUAMI ISTERI, duit belanja sepanjang percutian, rewards untuk anak yang cemerlang, pencen, income boleh diwariskan bila kita meninggal dan reward percutian kita juga boleh diteruskan oleh anak kita kelak. Tak rugi, sungguh! Benda ni semua proven sebab Amway dah more than 80 tahun dekat dunia!

Kadang syukur Allah bagi mcm2 pengalaman, untuk lebih appreciate apa yang kita dapat hari ini. Pengalaman pastinya mengajar terlalu banyak jika ingin diceritakan, tapi Allah bagi kemanisan satu per satu bila sampai waktunya. Kita takkan appreciate kejayaan hari ini sekiranya tidak pernah merasai sukarnya kenangan lalu.

Begitulah kehidupan.

Aleeyn sangat happy berada dalam bisnes Amway. Dan Alin nak ajak awak yang baca ni sama-sama jadi AMWAY BUSINESS OWNER dalam team Aleeyn. Jom!

Ayuh sama-sama kita membuat pilihan yang tepat untuk masa depan kita, anak-anak dan keturunan kita. Mari bermula sekarang! 💪🏻
 
Setiap perubahan itu memerlukan satu langkah pertama. Jangan takut untuk mencuba. Buang rasa malu untuk buat perubahan. Langkah pertama yang kita buat hari inilah yang akan menjadi saksi pemula untuk kejayaan-kejayaan mendatang!
bisnes amway

Leave a Reply