Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Business Amway

Business Amway

Business amway. “Engkau buat Amway pokcik? Ko tau tak benda tu MLM?” Biasanya orang ingat MLM tu pyramid scheme. Orang atas paling untung, bawah rugi.

Biasanya orang ingat MLM tu jenis buat untung atas recruitment. Yuran masuk mahal, jadi yang tu la bayar orang atas.

Biasanya orang ingat MLM tu bukan buat basis perniagaan atas produk, tapi pusing duit yuran kemasukan. Produk tak penting.

Biasanya orang rasa MLM ialah perniagaan yang patut diharamkan oleh Kerajaan kerana menipu ahli dan pengguna.

I am sorry my friend. Kemasukan yuran untuk Amway murah saja sebagai pengguna produk/suplemen.

Dua puluh hengget aje. Kalau nak meniaga, baru syarat dikenakan enam puluh hengget setahun. Bukan aku yang ambik yuran, tapi Amway. Kalau kau tak puas hati, dalam tempoh setahun tu kau pegi la kedai Amway mintak balik yuran. 100% depa bagi balik kat kau.

I am sorry my friend. Aku tak jual produk. Hanya ahlikan orang dan ikut pandai dia la nak beli apa barang pun. Lepastuh bagi khidmat servis berkenaan intipati dan ilmu produk, jugak meeting kelas mingguan kesihatan untuk ahli aku. Sikit habuk aku tak jual suplemen. Diorang pegi beli sendiri lepas aku cerita ceriti. Duit diorang aku taknak sibuk.

I am sorry my friend. Aku dok atas, coach bawah aku lagi banyak dapat duit bonus Amway dari aku. Dalam Amway, siapa usaha lebih, dia yang dapat. Marketing plan Amway sudah berpuluh tahun dipaten supaya orang tak dapat tiru buta buta. Kalau tiru, Amway SAMAN. Plan marketing Amway ialah antara yang paling telus, adil dan tidak membebankan ahli mahupun distributor. 100% orang yang di atas takkan dapat apa apa sehabuk pun duit komisen sekiranya dia tak berusaha dan takde bukti menjalankan business secara beretika.

Ahli bawah aku pun tak pernah aku suruh maintain beli apa apa produk supaya aku dapat bonus tiap bulan.

I abhor such practice, dan Amway sendiri pun akan buang orang yang buat begitu.I am proud to be an Amway member/distributor. I am free to do whatever I want to do. Whenever I want to. Produk kualiti, orang cari.

Dalam zaman sekarang, kita kena ubah mindset. Banyak benda kita kena pikirkan kembali dan bertindak sebelum kita terlambat.

Ramai kawan2 Pokcik yang dah berumur, dah berpencen telah jatuh sakit dan tidak dapat merasa kenikmatan hidup berpencen. Terlantar di katil hospital. Ada yang tiada kaki dah walaupun baru berumur 58 tahun. Apakah nikmat bekerja anda sekiranya terpaksa menghabiskan sisa hidup dan mengeluarkan pencen/KWSP hanya kerana berpenyakit dan terpaksa menyara kehidupan dengan membayar bil hospital?

Kita manusia hanya mampu melakukan yang terbaik, tetapi janganlah kita menyerahkan diri kepada nasib.

Berkenaan kesihatan, kita masih ada peluang untuk berpuasa/IF dengan kerap dan pemakanan mengelak karbo. Utamakan makanan sebenar dan tidak bergula. Amalkan suplementasi sederhana. Ini akan SANGAT membantu kesihatan anda di masa akan datang. Trust me.

Untuk pengukuhan ekonomi pula, jangan begitu takut untuk mula berusaha buat side Income. Mana tahu ia boleh jadi punca pendapatan anda yang primer sebelum anda pencen lagipun. Itu sebab Pokcik dan wife Puan Suhaila Kusairi jadi Amway Business Owner. It is a trusted business model for years, since 1975 in Malaysia. Pokcik taknak bergantung semata2 kepada pencen saja di hujung usia, I want to make sure my children have some security Income in case something happened. Dia lebih kurang skim pencen jugak, tapi sampai 7 generasi boleh merasa. But it is going to be a really Hard Work + Smart Work, cause Amway is NOT an easy path to success.

Bukan nak suruh korang buat Amway.

Itu Pokcik jelah, hanya sebagai contoh. Korang boleh start apa jugak biz venture yang korang nak, no problem. But once you start, you MUST strategize, and BE successful in your own way. Dunia makin berubah dan kita mesti jadi lebih berusaha. Open your eyes for opportunity.

But most important thing of all, take care of your health. Tanpa kesihatan, apa pun takleh buat. So pleeeeaaaaseee jangan tinggalkan IF dan LK for life. Kalau mampu, get your daily multivitamins. Dekatkan diri dengan Allah sentiasa.

Dalam zaman sekarang, kita kena ubah mindset. Banyak benda kita kena pikirkan kembali dan bertindak sebelum kita terlambat.

Ramai kawan2 Pokcik yang dah berumur, dah berpencen telah jatuh sakit dan tidak dapat merasa kenikmatan hidup berpencen. Terlantar di katil hospital. Ada yang tiada kaki dah walaupun baru berumur 58 tahun. Apakah nikmat bekerja anda sekiranya terpaksa menghabiskan sisa hidup dan mengeluarkan pencen/KWSP hanya kerana berpenyakit dan terpaksa menyara kehidupan dengan membayar bil hospital?

business amway

Kita manusia hanya mampu melakukan yang terbaik, tetapi janganlah kita menyerahkan diri kepada nasib.

Berkenaan kesihatan, kita masih ada peluang untuk berpuasa/IF dengan kerap dan pemakanan mengelak karbo. Utamakan makanan sebenar dan tidak bergula. Amalkan suplementasi sederhana. Ini akan SANGAT membantu kesihatan anda di masa akan datang. Trust me.

Untuk pengukuhan ekonomi pula, jangan begitu takut untuk mula berusaha buat side Income. Mana tahu ia boleh jadi punca pendapatan anda yang primer sebelum anda pencen lagipun. Itu sebab Pokcik dan wife Puan Suhaila Kusairi jadi Amway Business Owner. It is a trusted business model for years, since 1975 in Malaysia. Pokcik taknak bergantung semata2 kepada pencen saja di hujung usia, I want to make sure my children have some security Income in case something happened. Dia lebih kurang skim pencen jugak, tapi sampai 7 generasi boleh merasa. But it is going to be a really Hard Work + Smart Work, cause Amway is NOT an easy path to success.

Bukan nak suruh korang buat Amway. Itu Pokcik jelah, hanya sebagai contoh. Korang boleh start apa jugak biz venture yang korang nak, no problem. But once you start, you MUST strategize, and BE successful in your own way. Dunia makin berubah dan kita mesti jadi lebih berusaha. Open your eyes for opportunity.

But most important thing of all, take care of your health. Tanpa kesihatan, apa pun takleh buat. So pleeeeaaaaseee jangan tinggalkan IF dan LK for life. Kalau mampu, get your daily multivitamins. Dekatkan diri dengan Allah sentiasa. business amway

Leave a Reply