Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

4 Cara Mudah untuk Cergas dengan BodyKey & XS

4 Cara Mudah untuk Cergas dengan BodyKey & XS

Nak cergas dengan BodyKey & XS?

Dengan kebanyakan daripada kita yang sibuk bekerja, kita mendapati diri kita menjalani gaya hidup yang tidak aktif dengan jarang melakukan senaman. Namun, sebenarnya, dengan peningkatan waktu luang dan kurangnya gangguan, ini mungkin merupakan kombinasi yang sempurna untuk mencapai tubuh ideal anda!

Berikut adalah beberapa cara yang bagus untuk tetap fit.

Senaman Badan Berat

senaman dalam rumah untuk kekal Cergas dengan BodyKey & XS

Senaman seperti push-up, squat, dan lunge dapat dilakukan di dalam rumah anda dan sebenarnya tidak memerlukan peralatan apa pun. Aktiviti bersenam ini dapat meningkatkan kecergasan anda dengan cepat dan membakar lemak dengan meningkatkan metabolisme anda.

Carian di Internet

Ada berbagai macam jenis latihan yang berbeza, seperti HIIT, yoga, aerobik, yang dapat anda temukan di YouTube yang dibuat dari dalam rumah. Anda tak perlukan jurulatih, hanya perlu ikut sahaja rentak dalam video yang anda tonton tu.

Tugas Rumah Tangga

Menggunakan kesempatan ini untuk berolahraga saat melakukan tugas-tugas rumah tangga juga merupakan idea yang baik.

Cergas dengan BodyKey & XS

Misalnya:

  • Membersihkan jendela: Terbakar sekitar 150 kalori dalam 30 minit (perkiraan kasar untuk individu berat 90kg).
  • Berkebun: Terbakar sekitar 200 kalori dalam 30 minit (perkiraan kasar untuk individu berat 90kg).
  • Menyedot debu: Terbakar sekitar 166 kalori dalam 30 minit (perkiraan kasar untuk individu berat 90kg).
Menggunakan BodyKey

Jika anda serius tentang mencapai berat badan ideal atau meningkatkan kesihatan anda, maka BodyKey dapat membantu anda mencapainya. Ini adalah program komprehensif yang menghilangkan streas dan mencapai berat badan ideal. Cergas dengan BodyKey & XS.

Berikut adalah apa yang akan anda dapatkan dari BodyKey Jump Start Kit:

  1. BodyKey Personalised Assessment dan BodyKey App

Langkah pertama untuk kesihatan yang baik adalah BodyKey Personalised Assessment, yang akan mengevaluasi kondisi anda. Berdasarkan evaluasi tersebut, BodyKey App akan membuat cadangan yang dipersonalisasi untuk diet dan latihan.

  1. BodyKey Meal Replacement Shake

BodyKey Meal Replacement Shake diformulasikan sebagai makanan seimbang yang mengandung 25 vitamin dan mineral yang memberikan anda 1/3 dari keperluan nutrisi harian. Ini juga akan membantu anda untuk kontrol makan. Minuman special ini tidak mengandung rasa buatan, pewarna, pemanis buatan, atau pengawet.

Jika anda merasa letih setelah beraktiviti, ambil XS Energy Drink Pink Grapefruit Fiery Blaze sebagai booster. Ini adalah minuman energi bebas gula yang diperkuat dengan kafein dan ekstrak biji kopi hijau yang membantu memulai proses pembakaran lemak. Cergas dengan BodyKey & XS.

  1. Nutrilite Soy Protein Drink

Nutrilite Soy Protein Drink adalah  minuman protein berkualiti tinggi yang akan membantu anda melengkapi journey kurus anda, atau ketika anda tidak mendapatkan cukup protein daripada makanan.

Pilihan lainnya adalah XS Mixed Whey Protein dengan Rasa Coklat. Ini diformulasikan dengan campuran asam amino rantai bercabang (BCAA), biji chia, dan bubuk spirulina. Gunakan protein whey ini untuk pemulihan dari sesi latihan, memperbaiki dan membangun otot juga.

  1. DOUBLE X

double x

DOUBLE X memberikan anda 12 vitamin, 9 mineral, dan 17 konsentrat tanaman yang kaya fitonutrien* untuk meningkatkan kesihatan dan metabolisme anda. Suplemen ini bertujuan untuk memperkuat pertahanan alami tubuh anda, menjaga kesihatan anda lebih lama, dan memberi anda energi sehingga anda dapat melakukan lebih banyak aktiviti dalam sehari.

*12 konsentrat tanaman aktif dari tablet konsentrat tanaman + 4 konsentrat tanaman bahan tambahan dari tablet multimineral + 1 konsentrat tanaman aktif dari tablet multivitamin

  1. Nutrilite Mixed Fiber Powder

Serat sangat penting untuk pencernaan yang baik dan membantu membuat anda merasa kenyang lebih lama. Nutrilite Mixed Fiber Powder mengandung 3 jenis serat larut yang juga merupakan prebiotik yang akan membantu meningkatkan bakteri baik di usus Anda. Ambil 1 bungkus stick setiap hari.

  1. Nutrilite Mixed Probiotic dengan Ekstrak Akar Cikori

Tambahkan ini ke Fiber Powder, Meal Replacement Shake, atau minuman Protein Soy anda dan pertahankan mikrobiota usus anda untuk sistem pencernaan yang sihat. Ambil 1 bungkus stick setiap hari. Baca lebih lanjut tentang Nutrilite Moxed Probiotik ini disini.

  1. BodyKey Shaker, Panduan 15 Hari & Panduan Diet Suku Suku Separuh

Shaker ini bebas BPA dan dilengkapi dengan BlenderBall paten untuk shake yang lebih halus. Tetapi untuk mendapatkan hasil maksimal dari penurunan berat badan, gunakan Panduan 15 Hari dan Panduan Diet Suku Suku Separuh (dalam bentuk piring kertas) yang memiliki rencana makan lengkap dan informasi tentang mencapai tujuan anda! Best tau ada ni. Hubungi Aleeyn untuk Aleeyn bantu anda.

Cergas dengan BodyKey & XS

 

Leave a Reply