Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Gut Reset – Kenapa Kena Reset Usus?

Gut Reset – Kenapa Kena Reset Usus?

Ada kajian mengatakan jika usus kita tidak sihat berat badan susah nak turun. Sebab tu kita selalu dengar orang complain

Diet diet tak kurus pong! haa, sebab tu la kena ambil GUT RESET! Kita rawat usus dulu sebab semuanya berpunca dari perut

Bayangkan kita dari seumur berapa dah makan macam-macam.. sejak kecik sampai sekarang tak sedar usus kita ni dah penuh dengan macam-macam khazanah 🥲

Boleh grab Nutrilite BODYKEY START-UP PACK (GUT RESET EDITION) ni dulu

Gut Reset dah bantu Puan Maznida lebih sihat

Peningkatan kos perubatan Malaysia 2024 sebanyak 14% mengatasi purata Asia sebanyak 11.4% ❗️

Menurut Laporan Trend Kesihatan Manfaat Mercer Marsh 2024. Ini adalah kira-kira 4.5 kali kadar inflasi yang diramalkan.

Pada aku menakutkan ..korang bagaimana❓️

Peningkatan adalah faktor risiko berkaitan gaya hidup yang dikaitkan dengan penyakit tidak berjangkit yang menjejaskan hampir 98% orang dewasa Malaysia.

Dulu aku akui proses bersalin kerap adalah faktor dimana nafsu makan berselera jer menyebabkan berat badan naik dengan alasan baby teringin nak makan, melayan tekak jer aku. Maklumlah anak enam orang.

Bila laki sound tok sah pakai baju kebaya geram tu ada jugak. Bila di fikirkan gaya hidup dan pemakanan aku di usia muda itulah sebabnya kesan yang aku hadapi sekarang. Darah aku manis sejak umur 40 tahun.

Masa dulu aku nekad pergi ke tempat yang boleh bantu kuruskan badan.Ada la cuba tp tak turun mana sangat pun beratnya. Fulus la yang banyak keluar.

Bila terjebak dalam plan B baru aku faham dan belajar cara pemakanan, lakukan senaman, ubah life style dan perlunya Gut Reset. Barulah menjadi dan berkesan.

Apa benda weh Gut Reset tu❓️

Duit lagi keluar❓️

Ahh tapi aku tau beli kat kedai ni aku dapat balik duit poket..tu yang tak risau. Malah aku jadi pembayar cukai untuk negara.

Apa yang aku buat❓️

Bermula dengan

– Pengambilan Probiotic bersihkan usus,

– Pengambilan fibre membantu pelawasan,

– Protein mengenyangkan,

– Green T Plus pecahkan lemak dalam badan dan keluar melalui perkumuhan.

– Double X pun ambil juga bagi mengawal gula dalam darah.

– B Complex untuk jaga saraf

-Ubat hospital aku tak tinggal walaupuan kesannya pada saraf untuk jangka panjang.

Ada orang tanya pengambilan pemakanan tambahan tak rosakkan buah pinggang ke❓️

Alhamdulillah bila buat Health Screening dengan harga RM60 yang di anjurkan dalam program , buah pinggang saya okey jer sihat. Aku pastikan pengambilan air mencukupi untuk keperluan tubuh.

Kini walau usia menginjak 52 tahun ramai yang kata aku awet muda. Tak macam orang ada penyakiy pun..kalau aku tak jaga boleh jadi 3 serangkai. Potensi kerap masuk hospital pun ye. Ishh ❗️tak nak lah

 

Testimoni Gut Reset oleh Puan Yuslina

MUSTAHIL NAK KURUS BALIK MACAM ANAK DARA !!

Ye ke Mustahil?

Tak mustahil lah awak!!

Lepas timbang berat tadi, MashaAllah berat daripada 63kg, going back to 57kg. Berat macam macam 2015 dulu🤭

Dan yang lagi best tu, berat badan kali ni sangatlah berbeza. Sebabnya bukan sekadar lemak yang hilang, tapi otot dalam badan pun bertambah.

Penjagaan berat badan ideal kali ni lebih proper tau, sebab yus boleh trace Penurunan Fat 9kg dan Visceral Fat dari 5 dan ianya berlaku hanya dalam beberapa 5 bulan sahaja selepas buat penjagaan gut reset.

Yus pun boleh tengok sendiri kenaikkan otot sebanyak 1kg. Percentage otot yang tinggi membantu pembakaran lemak lebih berkesan.

I am so Proud to myself for doing a great thing to my own body🥰.

Nak kurus bukan sekadar kurus, tapi kurus dengan kesihatan yang baik, nutrisi yang cukup dan tidak stress. Yus tetap makan sedap, tapi ilmu yang yus belajar banyak membantu yus dalam mengamalkan gaya hidup yg lebih baik dengan Gut Reset.

What?? Taktahu apa itu Gut Reset??

Ok nanti yus explain in the next posting🤭

Anyways, Thanks Gut Reset, love u lahh!! 🫰🤭🥰

Ada apa dalam Gut Reset tu?

Anda boleh tengok setiap poster yang Aleeyn kongsikan ni tahu lebih mendalam tentang Gut Reset ni. Untuk pesanan anda boleh whatsapp saya di button whatsapp di screen anda sekarang. Atau save no 013-5767554 dan save sebagai ‘Aleeyn Amway’, saya tunggu anda whatsapp saya 😉

Anda juga boleh klik SINI untuk tahu lebih lanjut tentang Gut Reset. Jumpa lagi di lain entri!

Leave a Reply