SELAMAT DATANG!

Amway Business Owner Aleeyn

Kembali kepada Asas dengan Gut Reset Nutrilite. Ramai Yang Mahukan Gut Reset.

Kembali kepada Asas dengan Gut Reset Nutrilite. Ramai Yang Mahukan Gut Reset.

Hai semua pembaca setia blog saya! Aleeyn.com sentiasa excited setiap hari nak berkongsi dengan anda tau. Gut Reset Nutrilite. Haaa.. Hari ini, saya sangat bersemangat untuk berkongsi satu perkara yang mungkin boleh mengubah permainan dalam hidup anda. Adakah anda pernah mendengar mengenai “Gut Reset”?

Apa Itu Gut Reset?

Gut Reset ialah proses membawa sistem penghadaman kita kepada tahap yang terbaik. Bayangkan ia seperti memulakan semula sistem komputer apabila ia menjadi terlalu berat. Gut Reset pula adalah seolah-olah proses ini – memberi sistem badan kita peluang untuk berehat, pulih, dan bersedia untuk berfungsi dengan lebih bertenaga.

set gut reset

 

SET GUT RESET EDITION

✅  XS IGNITE:
– Mengurangkan pembentukan
lemak
– Membekalkan tenaga yg berterusan

– Bakar lemak secara berkesan

✅ GREEN TEA PLUS
– Membakar lemak
– Tiada kafein

-Meningkatkan metabolisma

✅ MIXED FIBER:

– Mengenyangkan dan menyerap asid berlebihan

✅ CB PLUS:
– Block kalori

– Kawal nafsu makan

✅ BOTANICAL PROBIOTICS
– Menjaga usus
– Membekalkan bakteria baik dalam usus
-Melawaskan

Apa Kelebihan Gut Reset Nutrilite?

Saya tahu, anda mungkin ada soalan mengenai apa manfaat yang anda boleh perolehi daripada Gut Reset ini, bukan? Jangan risau, saya senaraikan beberapa kelebihannya untuk anda:

 1. Membantu Menurunkan Berat Badan

  Jika anda pernah berusaha menurunkan berat badan tetapi terasa seperti terjebak, Gut Reset adalah pilihan terbaik anda. Dengan meningkatkan metabolisma badan dan membakar lemak dengan lebih cekap, proses ini boleh membantu anda mengurangkan berat badan dengan lebih berkesan. Wow!

 2. Meningkatkan Kesihatan Pencernaan

  Adakah anda sering mengalami perut kembung, rasa mual, atau masalah buang air besar? Gut Reset adalah seperti tiket masuk ke taman hiburan sistem pencernaan yang sihat! Dengan mengurangkan pengambilan makanan yang memberatkan sistem pencernaan, anda akan merasa lebih selesa dan tenang dalam perut.

 3. Memberi Tenaga Tambahan

  Adakah anda selalu berasa lesu? Dengan membantu badan anda pulih secara semulajadi, Gut Reset boleh membantu meningkatkan tenaga dan membolehkan anda melakukan lebih banyak aktiviti tanpa merasa terlalu letih.

 4. Menyegarkan Minda dan Mood

  Jangan pandang rendah pada peranan sistem penghadaman terhadap mood dan keceriaan. Penyelidikan menunjukkan bahawa apabila kita mempunyai sistem pencernaan yang sihat, mood dan fokus mental juga menjadi lebih baik. Gut Reset boleh diibaratkan sebagai pemandu untuk membawa minda anda ke arah yang lebih positif – perut yang sihat, minda yang ceria!

 5. Kelebihan Sihat

  Gut Reset juga membantu dalam proses “autophagy” badan anda. Apa itu? Ia merujuk kepada proses membuang sel lama yang tidak berkualiti dan menggantikannya dengan sel baru yang lebih berkualiti. Ini akan membantu badan anda berasa segar dan bertenaga! Penting nih.

Cara Memulakan Gut Reset Nutrilite

Untuk memulakan Gut Reset ni, anda perlu mulakan dengan beberapa langkah mudah:

 1. Kurangkan Makanan Tidak Sihat

  Mulakan dengan mengurangkan makanan berlemak tinggi dan berkolesterol. Kalau boleh, elakkan pengambilan gula tambahan dan makanan yang telah diproses.

 2. Pilih Makanan Berkhasiat

  Tambahkan lebih banyak sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin penuh, protein berkualiti, dan lemak baik dalam diet anda.

 3. Amalkan Pengambilan Air Yang Cukup

  Air adalah elemen penting. Pastikan anda minum banyak air untuk membantu dalam proses penghadaman dan pembuangan toksin.

Gut Reset Nutrilite

Kesihatan yang Baik Bermula Dari Usus Anda

Sama seperti peralatan elektronik yang diisi dengan mikrocip, sistem usus kita diisi dengan mikroorganisma yang dikenali sebagai mikrobiom usus. Setiap individu mempunyai lebih daripada 1,000 spesies bakteria, virus, dan kulat yang berbeza di dalam saluran pencernaan mereka. Mikrobiom usus ini melaksanakan pelbagai fungsi, termasuk pencernaan nutrien, memelihara integriti lapisan mukosa usus, menyokong sistem imun untuk melindungi badan daripada agen patogen.

 

Pada setiap waktu, kita sepatutnya mempunyai komposisi 85% bakteria yang baik berbanding 15% bakteria yang tidak baik di dalam sistem usus kita. Walau bagaimanapun, pelbagai faktor seperti diet yang tidak sihat, tekanan, kurang tidur, masalah sembelit atau cirit-birit, boleh menyebabkan perubahan dalam keadaan ini.

Ini mungkin mengakibatkan penurunan bakteria baik dan peningkatan bakteria yang merosakkan, yang pada gilirannya mempengaruhi kesihatan keseluruhan kita.

Syukurlah, seperti memulakan semula sistem pada peranti elektronik, dalam teori, kita boleh merestet kesihatan usus kita dan mengembalikan keseimbangan mikrobiom yang ideal dalam badan kita.

Bagaimana Gut Reset Membantu Tubuh?

Berbeza dengan proses pembersihan usus yang tradisional yang hanya berfokus pada penghapusan toksin, langkah menetap semula usus bertujuan untuk menukar makanan yang memberi sokongan kepada bakteria yang tidak baik dengan probiotik yang menyokong pertumbuhan bakteria yang baik, sambil merangsang amalan positif – termasuk pengaturan tidur yang lebih baik, senaman secara berkala, dan pengambilan air yang mencukupi.

Gut Reset Nutrilite ni bukanlah satu penyelesaian cepat, sebaliknya, ia menjadi landasan untuk hidup yang sihat dan bermakna. Penemuan-penemuan sains terkini menunjukkan bahawa keseimbangan mikrobiom yang tepat di dalam usus kita mempunyai kaitan langsung dengan pengawalan berat badan, masalah kulit yang berkaitan dengan kerengsaan, pengurusan glukosa darah, tekanan darah, dan tahap kolesterol.

Bagaimana Saya Hendak Memulakan Gut Reset?

Apabila kita membincangkan tentang kesihatan usus, makanan memainkan peranan utama dalam proses menetap semula usus anda. Ia amat penting untuk menggabungkan makanan yang menyokong usus dalam diet harian anda, seperti sayur-sayuran, sayur-sayuran tertapai, daging tanpa lemak, dan lemak yang baik. Selain itu, mengurangkan pengambilan makanan yang diproses, snek yang tinggi gula atau garam, serta karbohidrat mudah adalah amat dianjurkan.

Apabila anda memasukkan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet anda, usahakan untuk mencapai 5 warna yang berbeza setiap hari untuk memastikan variasi yang sihat. Beberapa contoh termasuklah kubis ungu, plum hitam, keledek, beri, ubi bit, kubis Brussels, saderi, buah naga, peria, bayam kecil, timun, dan banyak lagi.

Tentu saja, manfaat probiotik dan suplemen tidak boleh diabaikan. Ia dapat meningkatkan proses pencernaan, metabolisme badan, serta memberikan kebaikan kepada sistem imun.

Satu daripada suplemen yang wajib anda pertimbangkan adalah Nutrilite Botanical Beverage Mix Chicory Root Extract With Probiotics. Ni feveret saya ni. Setiap hidangan pek batang mengandungi 6.3 bilion bakteria baik (Unit Pembentuk Koloni) untuk membantu mengekalkan keseimbangan mikrobiom usus. Strain probiotik dalam produk ini juga berfungsi dengan efektif dalam usus, menyediakan bekalan bakteria baik dan menghalang pertumbuhan bakteria jahat.

Mixed Fibre Powder
Mixed Fibre Powder

Mixed Fibre Powder adalah kombinasi istimewa tiga jenis serat larut yang diperoleh daripada sumber tumbuhan semulajadi. Ia menyediakan cara mudah bagi anda untuk mendapatkan tambahan serat probiotik, yang sangat penting bagi bakteria baik dalam usus kita.

Kombinasi semua ini, ditambah dengan amalan sihat seperti senaman berkala, tidur yang cukup, pengurangan stres, dan menjaga kesihatan mental secara menyeluruh, bukan sahaja akan memberikan manfaat kepada kesihatan usus anda, tetapi juga membina asas kepada gaya hidup yang lebih sihat dan lebih bertenaga.

Aleeyn, saya mahu Gut Reset ni!

Tambahan lagi bila anda tengok TESTIMONI GUT RESET ni saya percaya anda akan makin excited nak cuba Gut Reset ni. Jom hubungi Aleeyn sekarang untuk pembelian. KLIK SINI

Jumpa lagi di lain entry ya. Love ~ Aleeyn.

Leave a Reply