SELAMAT DATANG!

Amway Business Owner Aleeyn

Kombinasi Probiotik Memberikan Energi Tambahan untuk Anda!

Kombinasi Probiotik Memberikan Energi Tambahan untuk Anda!

Kombinasi Probiotik Memberikan Energi. Anda mesti dah tahu betapa bagusnya protein dan probiotik untuk badan kita. Memang la takde rahsia sangat pasal manfaat diorang ni. Keduanya bukan main power bagi fungsi semula jadi badan kita dengan cara yang berbeza-beza. Kalau cakap pasal khasiat protein dan probiotik, memang clear yang  keduanya baik untuk kesihatan kita. Tapi, kalau kita makan dua-dua benda ni sekali, apa jadinya eh?

PROTEIN DAN PROBIOTIK BEKERJA BERSAMA

Aleeyn dah cerita sebelum ni, protein ni memang banyak khasiat. Dia baik untuk gaya hidup yang tak berapa aktif pun. Kalau kita ada cukup protein dalam diet, badan kita boleh jadi sihat, baik nak bersenam atau nak attend meeting pun.

Tapi protein sorang tak cukup, kena ada probiotik jugak. Probiotik ni boleh baiki usus dan pastikan kita dapat absorb semua nutrien dari makanan kita. Dengan ni, penguraian protein jadi lebih senang dan badan kita boleh guna setiap sumber protein yang kita makan.

Kombinasi Probiotik yang Memberikan Energi Tambahan

KUASA LUAR BIASA!

Kita selalu dengar pasal probiotik ni bagus untuk kesihatan usus, tapi anda tahu tak yang dia boleh tolong kurangkan berat badan jugak? Yup, probiotik ni boleh buat dua-dua benda ni:

Yang pertama, ada jenis probiotik yang boleh cegah badan kita absorb lemak dari makanan yang kita makan.

Yang kedua, probiotik ni boleh buat kita kenyang lebih cepat dan lama. So, macam protein la jugak, dia boleh kurangkan selera makan dan membantu bakar lemak.

Probiotik semula jadi ada dalam banyak jenis makanan macam yogurt, susu, kimchi, sayur jeruk dan kefir. Tapi kalau korang busy gila, susah nak cari masa nak masak atau sediakan makanan ni sendiri.

Tapi jangan risau, sebab ada Nutrilite Botanical Beverage Mix Chicory Root Extract with Probiotics. Dia senang je nak minum setiap hari untuk pastikan usus kita sihat. Cuma koyak, tuang dan minum je!

Kombinasi Probiotik Memberikan Energi Untuk Si Manja Anda

Jangan lupa anak kecik anda ye! Kadang-kadang diorang punya selera makan pelik sikit, so penting untuk pastikan diorang dapat vitamin dan mineral yang betul untuk imuniti dan usus yang sihat.

Nutrilite Kids 4-In-1 Plus ni boleh bagi perlindungan yang penting daripada virus, kuman dan bakteria. Lagi best, dia dalam bentuk pek batang berperisa aserola yang sedap dan senang nak cairkan. Setiap pek ada vitamin C, vitamin D3, Zink dan 1 bilion probiotik CFU/G. Anak anda mesti suka! Aleeyn beri probiotik ni pada anak-anak Alin juga tau.

Kombinasi Probiotik yang Memberikan Energi Tambahan

Mencari penyelesaian yang enak untuk si kecil anda bagi memastikan mereka mendapat semua vitamin dan mineral? Cubalah Nutrilite Soy Protein Drink dan Nutrilite Kids 4-in-1 Plus. Kombo ini menyediakan kuantiti protein yang seimbang, probiotik serta nutrien penting lain yang diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar dan berkembang.

Kanak-kanak mesti akan suka rasa lazat perisa seperti Beri Campuran, Coklat atau Teh Hijau untuk digandingkan dengan rasa buah ceri aserola Nutrilite Kids 4-in-1 Plus sebagai sumber protein, serat dan asid amino perlu lagi memperkaya. Anda mungkin akan bertanya – apakah kaitan vitamin lain dengan kesihatan usus?

Jangan lupa bahawa vitamin dan mineral juga memainkan peranan penting dalam kesihatan usus. Vitamin D membantu mengurangkan gejala sindrom usus rengsa (IBS) dan meningkatkan penyerapan kalsium, manakala zink penting untuk menghasilkan enzim penghadaman. Ada banyak lagi manfaat yang ditawarkan oleh vitamin dan mineral lain untuk meningkatkan kesihatan usus anda. Jadi pastikan anda mendapat cukup nutrien penting ini dalam diet anda.

VITAMIN C PUN PENTING

Protein dan probiotik bukanlah satu-satunya bahan yang diperlukan oleh badan anda untuk kesihatan usus. Kombinasi Probiotik Memberikan Energi Tambahan.

Vitamin C memang diperlukan oleh badan kita untuk memastikan fungsi usus yang sihat dan memperbaiki penyerapan nutrien. Selain itu, Vitamin C juga membantu meningkatkan penghasilan kolagen, yang penting untuk pembentukan tulang, gigi dan gusi yang sihat.

Kombinasi protein dan Vitamin C juga boleh membantu dalam penyerapan zat besi. Zat besi diperlukan untuk membantu membentuk sel darah merah dan mengangkut oksigen ke seluruh badan. Tanpa cukup zat besi, anda mungkin akan mengalami keletihan, kelemahan dan masalah kesihatan yang lain. Oleh itu, adalah penting untuk memastikan anda mendapatkan cukup protein, Vitamin C dan zat besi dalam diet anda.

Kombinasi Probiotik yang Memberikan Energi Tambahan

Nutrilite Bio C Plus All Day Formula menyediakan 500mg vitamin C setiap tablet untuk anda, memuatkan kebaikan ceri aserola dan sitrus bioflavonoid.

Sambil kita memulakan perjalanan 2022, kita mesti sentiasa berwaspada dalam memerangi COVID-19. Bersiap sedia dan lengkapkan sistem imun anda dengan segala benteng yang diperlukan agar anda dapat meraikan tahun baru dengan penuh gaya!

Perlindungan diri terhadap COVID-19 masih perlu diteruskan walaupun sudah memasuki tahun 2023. Beberapa langkah yang boleh diambil untuk meningkatkan sistem imun dan mengurangkan risiko jangkitan termasuk:

  1. Mendapat suntikan vaksin COVID-19 jika memungkinkan dan disyorkan oleh pakar perubatan.
  2. Mengamalkan penjagaan kesihatan yang baik seperti mencuci tangan dengan sabun dan air mengalir, memakai topeng muka, serta menghindari kerumunan orang.
  3. Memastikan diet seimbang dengan mengambil sumber nutrisi yang mencukupi seperti protein, sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin dan susu atau produk tenusu rendah lemak.
  4. Mencukupi keperluan tidur setiap malam.
  5. Melakukan aktiviti fizikal yang mencukupi setiap minggu.
  6. Mengambil suplemen atau makanan tambahan jika perlu.

Walaupun langkah-langkah ini tidak memberikan jaminan untuk menghindari jangkitan COVID-19, ia dapat membantu meningkatkan kebolehan tubuh untuk melawan jangkitan tersebut dan mengekalkan kesihatan umum yang baik. Kombinasi Probiotik Memberikan Energi Tambahan.

Leave a Reply