SELAMAT DATANG!

Amway Business Owner Aleeyn

Latar Belakang Syarikat Amway

Latar Belakang Syarikat Amway

LATAR BELAKANG SYARIKAT AMWAY. Amway telah berada di Malaysia lebih 40 tahun. Terdapat di lebih 100 buah negara seluruh dunia. Bayangkan kita ada kat Singapura, Brunei atau Thailand, kita tetap boleh jalankan bisnes ni, awesome kan?

Latar Belakang Syarikat Amway

Antara 30 pemegang saham terbesar Amway Malaysia adalah..

  • Lembaga Tabung Haji
  • KWSP
  • Duit pencen, dll.

Bayangkan, saban tahun Tabung Haji menghantar ribuan umat islam mengerjakan ibadah haji dan umrah, itu juga merupakan pemegang saham terbesar dalam company AMWAY.

Ni membuktikan Amway adalah syarikat perniagaan patuh syariah ISLAM. ULAMA’ ustaz Azhar Idrus pun ada ulas tentang perniagaan direct selling ni.

KPDNKK pun bagi lesen kepada Amway 10 tahun sekali berbanding syarikat lain yg perlu renew setahun sekali atau 5 tahun sekali. Ini menunjukkan kepercayaan NEGARA MALAYSIA kepada syarikat AMWAY sangat kukuh.

Amway diwarisi kepada anak-anak bila kita sudah meninggal dunia kelak.

Amway tidak meletakkan limit sebesar mana anda nak maju dalam bisnes Amway ni. Siap boleh tambah banyak cawangan lagi. Konsep tambah cawangan ni adalah dengan mencari bisnes partner dan sama-sama maju dalam bisnes Amway. Nak menaja 1 juta orang pun Amway tak kisah. Powernya dapat ajak 1 juta orang buat bisnes. Nak ajak seorang pun dah semput. Banyak sangat gosip pasal Amway ni. Adoi.

Tiada istilah paksaan dalam berniaga. Anda nak pendapatan tambahan, anda yang kena tunjuk kesungguhan anda. Walaupun anda sudah menjadi ahli Amway pun kalau tak mula menjual, tak mencari orang yang perlu dibantu untuk menambah pendapatan mereka, anda tidak akan dapat apa2 dalam bisnes ini. Upline sentiasa menghulurkan tangan dia untuk membantu anda dan jangan salahkan dia jika dia lebih berjaya kerana dia usaha sendiri dalam jualan dan berjaya membantu insan lain yang ingin dibantu.

 Amway Halalan Toyyiban ?

 Amway tersenarai dalam bursa Malaysia dibawah kaunter patuh syariah. Nak masuk senarai kaunter patuh syariah ni bukan senang ya. Ada banyak kriteria yang perlu ada supaya dapat tersenarai dalam kaunter patuh syariah. Suppliment jenama Nutrilite mempunyai sijil halal yang diiktiraf oleh Jakim. Tabung Haji juga menjadi pemegang saham dalam Amway. Mereka mesti kaji dulu latar belakang syarikat tu sebelum melabur. 

Sampai disini perkongsian saya tentang Amway, jika anda ada sebarang pertanyaan tentang Amway, boleh kemukakan di bahagian komen. Saya akan cuba mengubah persepsi anda tentang Amway.

Sedih apabila ramai meletakkan Amway sebagai sesuatu entiti perniagaan yang tidak baik. Padahal bila dikaji, konsep dia lebih kurang sama macam bisnes lain. Masih jual barang dan mencari serta melatih orang yang berminat nak berniaga. Bila cukup point dapat bonus. Berbelanja lebih sikit, Amway bagi bonus.

Dia bagi duit beb. Secara normal, penjual hanya bagi point atas kesetiaan pastu cukup point boleh tebus barang. Amway tak, dia bagi duitt. Macam ni pun kata scammer. Bisnes lain takde nak tuduh scammer. Pelik betul.Mungkin kena tukar nama bisnes lain agaknya

Q & A yang popular tentang bisnes Amway

👉🏻 1.Kenapa join Amway?
Sebab Amway merupakan sebuah syarikat yang telah wujud selama 60 tahun di dunia dan ada di lebih 100 buah negara dan wilayah.
Dekat Malaysia dah 46 tahun kut..

👉🏻 2. Apa kekuatan Amway?
Setiap produk mempunyai jaminan 100% pulangan wang & pelan pemasaran yang takpernah berubah sejak ditubuhkan bahkan bonus bertambah setiap tahun.

👉🏻 3. Yuran keahlian mahal?
Dengan yuran keahlian cuma RM60 ianya sangat affordable untuk memulakan perniagaan.
Terdapat 14 jenis income dan antara salah satunya adalah royalty bonus. Pendapatan yang boleh diwariskan pada pewaris. Kebanyakkan perniagaan lain hanya boleh wariskan perniagaan saja, bukan pendapatan.

👉🏻 4. Susah tak nak buat?
Perniagaan ini dilakukan secara santai bersama team yang sangat supportive dan sporting.
Coaching secara online yang dijalankan sangat membantu menaikan bisnes.
Paling penting tiada istilah barang tidak boleh jual kerana kami tidak amalkan stock up barang.

👉🏻 5. Tiada masa?
Cuma orang yang malas dan tak nak berjaya saja akan bagi alasan seperti itu.
Kami sedang berusaha menaikkan taraf kehidupan dan sedang membina pendapatan untuk diwariskan kelak.

latar belakang syarikat amway

ESpring Water Treatment AMWAY

SISTEM PENAPIS AIR NO 1 DUNIA !
KENAPA SYARIKAT AMWAY SDN BHD X ADA JUAL SISTEM AIR PANAS / SEJUK????
Tapi kenapa mereka xbuat mcm tu??
SEBAB……

Nak buat air panas, just perlu letak rod besi macam rod cerek elektrik tu ja pun. Cuma masalah dia, bila wujudnya rod besi di dalam tangki air yang sudah ditapis, akan wujud peluang untuk karat di dalam tangki tu dan bakteria juga boleh membiak. Dah cantik-cantik tapis, lepas tu biar pulak dia berkarat kat dalam tangki buat apa kan?

Thats why eSpring tak ada TANGKI.. air eSpring yang dah ditapis tu terus keluar melalui saluran air dan kita boleh terus minum. Tak perlu masak air pun sebab eSpring ada teknologi UV Light yang dah dipatenkan untuk bunuh 99.9% bakteria dan virus dalam air tu.

tak ada sistem panas sejuk sebab eSpring tak nak korbankan kualiti air demi kemudahan. eSpring ada cop NSF ( http://www.nsf.org/ ). waktu banjir besar kat Thailand tahun2 sebelum nie, kerajaan Thai guna eSpring dan bukan brand lain untuk rawat air minum untuk para mangsa banjir

MENJIMATKAN: hanya tukar filter setahun sekali atau 5000L tapisan, bermakna 1 liter air mineral espring kosnya hanyalah RM0.12 sen! tak perlu maintenance, filter boleh ditukar sendiri setelah monitor tunjukkan ia perlu ditukar, SATU2nya teknologi seumpamanya. penggunaan elektrik hanya RM5 setahun kerana elektrik hanya diperlukan apabila air digunakan

BEZA E-spring dgn yg lain:

  • micro chip pintar mengawal & memberitahu setiap kerosakan / keadaan penapis dan bila perlu ditukar penapis
  • memastikan air 100% ditapis
  • tiada satu pon penapis lain menyenaraikan 140 kuman yg dibunuh, e spring ada UV light technology dan senarai ini. Satu2nya di dunia
  • penapis lain kebanyakannya reverse osmosis, WHO telah mengeluarkan statement bahaya dan risiko meminum air RO kerana ia tidak mengandungi mineral langsung termasuk mineral penting spt kalsium, magnesium dan kalium.

(sepanjang lawatan kami di Spanyol, itali, perancis mahupun Dubai tidak pernah ada RO water melainkan hanya air mineral sahaja-kenapa) sebb kesatuan eropah dan negara timur tengah menegah rakyat mereka meminum RO water) tapi eSpring akan menapis kuman dan pencemar serta mengekalkan mineral. latar belakang syarikat amway

Leave a Reply