Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Masalah Cara Makan Nutrilite

Masalah Cara Makan Nutrilite

Masalah Cara Makan Nutrilite ? Hye semua.. nak tnya.. saya baru beli product nutrilite full package.. agent bg cara makan x tele dengan cara makan di botol.. boleh follow ke cara dia bgi..
Bio c plus – 1 biji 2 kali sehari
Cal mag – 3 biji 3 kali sehari
B complex – 3 biji 3 kali sehari
Omega complex – 2 biji 3 kali sehari

Ada sapa2 bleh bantu.. nk follow di botol atau agent..

Awk ade masalah tertentu ke? Biasanya kalo ade masalah kesihatan cth cramp Kaki bole je makan Cal Mag smpai 6 biji sehari. Kalo nak baik Luka bersalin bole makan bio c smpai 3 biji sehari. Xde masalah pon.. ni nasihat diamond sy sbb dia doktor perubatan. Tapi kalo utk maintain kesihatan bole ikut arahan botol je..

Nutrilite tu Mmg Leh adjust ikut keperluan, setiap org x sama. Arahan kat Botol tu adalah RDA (recommended daily allowance), kite leh amik ikut kesihatan kite org , sampai ODA (optimum daily allowance), so cuba bincang ngan ABO yg jual awk tu.

Selalunya diberi dos lebih atas masalah tertentu.. cal mag D plus 3×3 bagus lah jng risau klu lebih pun sbb cal mag D plus ada magnesium.. selalunya upline bgi dos lebih hnya utk masa 2minggu..lpas tu ia akan ikut arahan dibotol.. klu ikut cara dos yg upline awk bgi ni.. ada masalah tulang yg lemah.. asid urik.. kolesterol dan masalah saraf.. maaf klu tekaan sy nk salah..sekadar berkongsi..

Ikut arahan di botol, recommended.

Tak salah juga apa yg ABO tu beritahu. Cth macam pengambilan Bio C. 1tab 500mg. Ambil 2 biji, jadi 1g. Booster. Itu je. Ibarat macam kita ambil PCM 1Tab 500mg, 2Tab 1g.

Bio C ,Cal Mag, B complex btl dah cara pengmbilan
Salmon Omega tu 1x sehari ja, kecuali klu ada mslh ambl 2biji 1 hari cukup..Bukan 2biji sekali ambl
Bio C sebiji cuma 470mg per tablet so klu ambl 2x sehari ja no worries

Anda sayangkan usus anda,mcmna anda jaga usus anda?

Sy sayangkan usus sy dgn bagi usus sy Nutrilite Mixed Probiotic with Chicory Roots Extract merupakan satu²ny Probiotic yg ada lebih 6 billion kultur dlm 1 sachet yg masih hidup & mampu kekal hidup & survive dlm asid perut dan asid pahit hempedu utk melawan semua bakteria jahat yg sekian lama bermaharajalela dlm usus.

Sgt² bagus utk cuci usus,dpt gandakan bala tentera bakteria baik utk mencerna makanan dgn sempurna dan melawan bakteria jahat dlm usus, bila usus bersih dan baik maka penyerapan zat nutriens yg baik menjadi lebih berkesan,perut pun boleh kempis dgn mudah,sgt perlu ambil jika anda penggemar makanan segera & bertin,elakkan kanser usus,mengaktifkan fungsi usus besar, usus kecil & memudahkan pembuangan najis,bagus utk masalah buasir,sembelit,cirit-birit dan food poisoning.

1 sachet je setiap hari selama sebulan,nak mkn selalu pun boleh atau paling kurang pun at least 2 kotak setahun.1 kotak utk sebulan. Jom amalkan dari skrg utk usus kita yg sihat.

BOLEH KE NASI PUTIH KITA JADI NASI YANG SIHAT

Ianya bergantung pada cara kita masak sebenarnya!
Masak nasi putih macam biasa sebenarnya tingkatkan risiko diabetes sehingga 11% jika diambil setiap hari

Macam mana boleh jadi macamtu?
Ini disebabkan sekiranya kita menggunakan periuk nasi yg biasa , nasi putih akan :
Kanji yang tinggi (75%-80%) penyebab glukosa yg berlebihan, tinggi risiko obesiti dan masalah kesihatan yang lain
Kandungan Karbohidrat tinggi (41.8g utk 100g)

SUKA MAKAN NASI
JANGAN RISAU

NOXXA LOW SUGAR RICE COOKER direka khas utk menghasilkan nasi putih yang sihat :
Mengurangkan sehingga 41% kanji daripada nasi putih
Glycaemic Index yang rendah (GI)*
Kandungan Karbohidrat yang rendah (24.3g per 100g)*
*Diiktiraf SGS

TAWARAN HEBAT DEC!
Ansuran 6x tanpa interest
First bayaran terus dapat barang!

TAWARAN LAIN :
Ansuran 10x
Bayaran kad kredit

masalah cara makan nutrilite

Keuntungan bersih Amway 3Q meningkat 136% berikutan kenaikan harga, mengisytiharkan dividen lima sen

KUALA LUMPUR (16 Nov): Keuntungan bersih Amway (Malaysia) Holdings Bhd bagi suku ketiga berakhir 30 Sept 2022 (3QFY22) melonjak 135.6% kepada RM18.75 juta daripada RM7.96 juta dalam tempoh yang sama tahun lepas, disokong oleh harga peningkatan dan penormalan insentif jualan Pemilik Perniagaan Amway (ABO) apabila pertumbuhan jualan kembali menjadi sederhana.

Hasil suku tahunan, bagaimanapun, susut 3.16% kepada RM371.79 juta daripada RM383.93 juta sebelumnya.

Perolehan sesaham melonjak sehingga 11.41 sen daripada 4.84 sen sebelumnya.

Syarikat pemasaran pelbagai peringkat itu mengisytiharkan dividen interim ketiga sebanyak lima sen sesaham, perlu dibayar pada 16 Dis.

Bagi tempoh sembilan bulan pertama (9MFY22), keuntungan bersih Amway berkembang 50.03% kepada RM53.9 juta daripada RM35.93 juta, apabila hasil terkumpul meningkat 2.21% kepada RM1.12 bilion daripada RM1.09 bilion, didorong oleh kejayaan pelancaran Pelanggan Amway Privileged, pengembangan program insentif ABO budi bicara Core Plus, serta asas kukuh yang ditubuhkan pada tahun 2021.

“[Bagaimanapun,] gangguan rantaian bekalan global yang berterusan dan peningkatan inflasi, ditambah dengan krisis geopolitik, akan terus memberi tekanan kepada pertumbuhan ekonomi global.

“[Oleh itu,] walaupun menghadapi masalah ekonomi ini, kumpulan itu optimistik dengan berhati-hati untuk menyampaikan pertumbuhan jualan atas talian marginal bagi tahun penuh 2022,” katanya.

Memandang ke hadapan, Amway terus melabur secara strategik dan berhemat dalam bidang tertentu untuk mencapai pertumbuhan perniagaan jangka panjang, seperti program berteraskan ABO, pelancaran dan promosi produk baharu, serta peningkatan berterusan kepada platform digital dan infrastruktur penyampaian berkaitan.

Untuk setahun penuh, kumpulan menjangkakan peningkatan sederhana dalam keuntungan melalui penormalan pelan insentif jualan dan beberapa strategi lain, termasuk pelarasan harga.

Harga saham Amway ditutup tidak berubah pada RM4.83 pada hari Rabu (16 Nov), menjadikan ia permodalan pasaran RM794 juta.

masalah cara makan nutrilite

FIRST TIME DI KLUANG AMWAY

Kali ni first time event Amway dibuat di Kluang, Johor secara face to face. Sebelum ni kita duk serang hq di Petaling je.
Tapi, kali ni kami bawak Amway ke Kluang khas untuk orang Kluang tau. Special untuk awak yang tengah duk cari peluang bisnes berpencen.

terutamanya awak yang tengah ada masalah ni :
nak buat bisnes tapi tak tau nak buat bisnes ape
tengah stuck dalam bisnes
nak pencen dan berhenti kerja awal

Awak dialu alukan ke special sharing ni pada :
Ahad
9 Oktober 2022
Dewan Ibu’ku Alimah, Taman Kluang Perdana, Kluang

Jadi 5 orang yang terawal hari ni untuk dapat TIKET PERCUMA. Tekan link kat tepi ni —>>> BOTKLUANG.

masalah cara makan nutrilite


Leave a Reply