SELAMAT DATANG!

Amway Business Owner Aleeyn

Pengalaman Anxiety Makan Probiotik Nutrilite Amway ?

Pengalaman Anxiety Makan Probiotik Nutrilite Amway ?

Pengalaman Anxiety Makan Probiotik Nutrilite Amway ? Ni pengalaman (kisah benar walaupun saya tau korang tak kesah ) Dalam tahun 2014, suami kena serangan anxiety yang teruk. Masa tu saya tengah mengandung anak ke 5

Pengalaman Anxiety

Masa tu saya rasa down giler (tak cerita kat sesiapa pun ) ye la masa tu anak yang 4 orang kecik-kecik lagi, saya pulak mengandung, nak megadu keluarga dan adik-beradik jauh dan keadaan suami pulak… Tak mau/tak boleh keluar bilik, dia kata dia sakit, dia kata dia rasa macam nak mati

Hari-hari dok pergi ke bahagian kecemasan di Hospital Sabak, katanya dia rasa diri macam kena serangan jantung (bila buat ECG, doktor kata tak ada apa-apa masalah) ada satu hari tu sampai tiga kali dia pergi, sampai kena marah

Ada beberapa sebab dan punca serangan (yang ni kalau cerita sampai besok pun tak habis) dan akhirnya selepas 3 bulan, selepas bermacam rawatan di buat, pembacaan dan sebagainya suami dah mula boleh kawal anxiety tapi dia mula mengalami serangan masalah angin, kembung perut, pedih hati, menyucuk-nyucuk di bahagian dada, tengukuk tegang, susah nak kentut atau membuang dan bila kena serangan ni anxiety dia mula datang lagi

Sekali lagi macam-macam rawatan, makanan, ubat dan supplement suami cuba. Dapat bantu kejap tapi lepas amalkan beberapa kali masalah masih berulang, maka kami ubah lagi rawatan ulang balik cari rawatan lain sehingga la dalam awal tahun lepas dia cuba amalkan NUTRILITE BOTANICAL BEVERAGE MIX CHICORY ROOT EXTRACT WITH PROBIOTICS

Ok.. Sebelum tu apa Probiotik ni?

Probiotik digelar bakteria ‘baik’ kerana ia memberi faedah kesihatan yang positif apabila diambil dalam jumlah yang mencukupi. Probiotik memainkan pelbagai peranan dalam badan kita seperti membantu menghadam makanan yang tidak dapat diurai secara cekap, meningkatkan metabolisme badan dengan mengekstrak lebih banyak tenaga daripada nutrien makanan, menghasilkan vitamin B, menyingkirkan toksin, dan membantu mengekalkan kesihatan usus kita

Sumber : https://www.hmetro.com.my/hati/2019/01/407991/faedah-probiotik-untuk-kesihatan

Kenapa suami ambil Probiotik?
Kerana selepas beberapa lama menanggung, melalui pengalaman sakit yang melibatkan masalah angin, kembung perut, pedih perut, menyucuk-nyucuk di bahagian dada, tengukuk tegang, susah nak kentut atau membuang sehingga menyebabkan dia di serang anxiety dia di sahkan mengidap sejenis penyakit yang di panggil “Gerd”

Baca sini utk dapatkan maklumat terkait Gerd https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gerd/symptoms-causes/syc-20361940

(jangan cakap suami tak cuba makan ubat dari doktor ye sebab dah berkodi-kodi ubat dari doktor dia telan)

Pengalaman Anxiety Makan Probiotik

Dalam pasaran ada macam-macam jenis probiotik. Tapi kenapa suami pilih NUTRILITE BOTANICAL BEVERAGE MIX CHICORY ROOT EXTRACT WITH PROBIOTICS ??

Selain di sebabkan isteri dia sememangnya seorang Business Owner Amway (suami yang sentiasa support isteri) tapi yang paling menjadi keutamaan ialah di sebabkan kandungan

NUTRILITE BOTANICAL BEVERAGE MIX CHICORY ROOT EXTRACT WITH PROBIOTICS itu sendiri yang mengandungi campuran Ekstrak Akar Cikori Nutrilite di mana ianya menawarkan cara yang mudah untuk membantu menyeimbangkan dan mengekalkan mikrobiota usus dan menyumbang kepada persekitaran usus yang sihat dengan penggunaan harian yang berterusan

Kalau berminat nak dengar perkongsian suami, nanti saya akan aturkan sessi live bersama suami Shahrul Azmi Hussin boleh tanya dna dengar sendiri perkongsian dari tuan punya badan

Saya kongsikan kisah ini untuk beritahu pada sesiapa sahaja yang punya masalah yang sama dengan suami untuk cuba amalkan NUTRILITE BOTANICAL BEVERAGE MIX CHICORY ROOT EXTRACT WITH PROBIOTICS

Kalau anda dah cuba dapatkan rawatan di hospital, dah makan macam-macam ubat, dah buat endoscopy, dah cuba perawatan islam, dah cuba jumpa tabib tapi masalah anda masih berulang. Masih kena serangan Gerd, masih kena serangan anxiety cuba la amalkan in sya Allah ini kita panggil ikhtiar ye sahabat

Suami kata semuanya berpunca dari usus, bila usus baik dan sihat Insyaallah dapat elakkan serangan Gerd sekaligus mengelakkan serangan anxiety.. Suami kata bukan saya kata sebab dia yang mengalaminya

Owh ye nak pesan satu je, probiotik ni sepisis bakteria tau, kena makan dia sewaktu dia hidup sebab tu harga dia agak KERAS (tapi tak la sampai mahal macam ansuran kereta) kalau anda jumpa probiotik yang di jual dengan harga yang terlalu rendah jangan le beli takut ianya memudaratkan

NUTRILITE BOTANICAL BEVERAGE MIX CHICORY ROOT EXTRACT WITH PROBIOTICS

Mengandungi 6.3 Bilion Bakteria Baik
Mengandungi 5 Strain Probiotik Adiwira

Sampai Hidup-hidup
Secara semula jadinya toleran kepada asid perut + hempedu, strain mampu sampai ke usus ‘hidup-hidup’

Melekat Pada Usus
Strain mengisi dinding usus dengan bakteria yang baik, mencegah bakteria buruk daripada membiak

Ok enuff said.. Terima kasih sudi baca sampai ke penghujung, kalau nak tanya soalan silakan, mana yang saya mampu bantu jawab saya jawab

Saya kongsi sebab saya peduli

9 TANDA USUS ANDA SANGAT KOTOR

1. Perut buncit

2. Sembelit

3. Selalu kentut

4. Sering sakit kepala

5. Susah nak hadam makanan

6. Lesu dan tak bertenaga

7. Mood tak menentu, mudah marah

8. Nafas dan najis berbau

9. Selalu lapar

Bayangkan umur dah 30 40 50 tahun, makan plak macam-macam tapi sekali pun tak pernah cuci usus. Sebab tu badan makin BERAT & BUNCIT.

Apa kelebihan probiotik ni..pengalaman anxiety makan probiotik

PROBIOTIC NUTRLITE AMWAY

SAHABAT YANG ANDA PERLUKAN UNTUK USUS YANG SIHAT.

Sebenarnya “SAHABAT” yang saya maksudkan disini ialah BAKTERIA. Ada bakteria baik & bakteria jahat :-

BAKTERIA BAIK : 70% terbentuk melalui keimunan bagi memastikan anda kekal sihat. Ia juga akan membentuk MIKROBIOM anda, iaitu satu komuniti mikroorganisma. Anda anggaplah seperti rangkaian sosial dalaman yang ada dalam usus anda.

BAKTERIA JAHAT : Wujud melalui makanan proses

USUS SELESA, ANDA GEMBIRA

Untuk pembelian atau Pertanyaan bole wassap

Register ahli untuk dapatkan harga yang lebih murah
Dan untuk dapatkan cashback ..

Cranberry Fruit Drink Base with Probiotic,Inulin dan FOS

Ni la dia produk utk kesihatan wanita luar & dalam

Meh nak story sikit

Jangan ingat probiotic utk usus saja tau

Miss V kita pun perlukan strain probiotic yang baik iaitu Lactobacillus utk mengekalkan

ph Miss V antara 3.8-4.5 supaya dapat mencegah pertumbuhan kulat dan yis berbahaya

Apa jadi kalau ph Miss V tak ideal?

keputihan

kegatalan

bau busuk

rasa pedih semasa membuang air kecil

Cara pengambilan?
1 hari 1 stick, boleh bancuh dengan air sejuk dan jus. Boleh juga letak dekat lidah & kemam. Rasa cranberry

Harga retail: RM223.80

Daftar ahli dapat lagi murah tau!! Jom register now. pengalaman anxiety makan probiotik

Leave a Reply