SELAMAT DATANG!

Amway Business Owner Aleeyn

Perniagaan Amway

Perniagaan Amway

Sumber inspirasi kami.Perniagaan Amway. Soalan : KakSue, kan ada banyak Bisnes di luar sana. kenapa AMWAY jadi pilihan. Jawapan : Terpulang kepada pandangan masing2 sebenarnya. Cuma saya suka cari perniagaan yang telus. yang jelas kepada Ahlinya.

Ada yang mengaku tidak perlu menjual. Tapi kene cari orang bawahan untuk kumpul bonus. Soalan : lagi?jawapan : Ada yang mengaku bukan MLM, tapi nak dapat bonus kene rekrut orang jugak.

Soalan : Abes tu, apa beza dengan Amway?

Jawapan : 1) dalam Amway kita ada pilihan nak buat bisnes atau tidak. kalau nak buat. menjual lah, kalau tak nak buat bisnes dan jadi ahli dan pakai je barang. cukup point. terima bonus.
2) Bisnes kita bisnes MLM, cuma yang perlu orang tahu adalah. Bisnes kita MLM yang patuh syariah, yang kita takut adalah bisnes MLM yang tak patuh syariah. ada hidden agenda. tak jelas sistem perniagaannnya.

Soalan : Kenapa Bisnes Amway patuh Syariah?

Jawapan : Kerana dalam Amway, siapa yang jual, siapa yang banyak bantu orang, dia yang dapat bonus besar. walaupun dia berada di peringkat atas.
Kalau dia goyang kaki, jangan harap dia nak dapat bonus besar. Bisnes Amway. bukan siapa masuk dulu, bonus dia banyak. Tapi siapa yang buat kerja banyak, dialah layak dapat bonus besar. walaupun dia tu duduk paling bawah pon. Haa menarik kan. sebab itulah dia PATUH SYARIAH.

Apakah Konsep Bisnes AMWAY?

jawapan : ada 6 KONSEP BISNES AMWAY

Soalan : Boleh terangkan? Jawapan : Boleh

1) Bisnes Sendiri dan Keluarga (MIND YOUR OWN BUSINESS)

2) Perniagaaan yang ADIL ( SIAPA BUAT DIA DAPAT)

3) Pasif dan Boleh diwariskan kepada Keluarga ( PENCEN la senang kata)

4) Perniagaan yang BESAR dan TANPA HAD ( terpulang nak buka cawangan banyak mana, sampai antarabangsa sekalipun)

5) Membantu insan yang ingin dibantu. (INGAT!! KITA KENA TOLONG YANG NAK, JANGAN KALUT YANG TAK NAK)

6) Halalan Toyyiba ( Amway disenaraikan di BURSA MALAYSIA dibawah kaunter PATUH SYARIAH)

Sebab itu saya memilih AMWAY.

kawan2, Syarikat mana yang anda join tidak salah,. Tapi jujurlah dalam menyampaikan maklumat tentang Syarikat Anda.

Semoga berjaya kawan2 dalam apa juga Bisnes Networking atau Bisnes Konvensional yang kalian sedang lakukan.

AMWAY dan ATOMY

Sebelum ni ramai yang tanya saya antara Amway dan Atomy ..ada yg tanya kenapa doc tak join Atomy ?..kenapa masih dengan Amway?..Amway susah nak buat. Buat Atomy mudah, tak payah guna modal pun. Ni jawapan dari saya..

Amway berada di Malaysia sudah hampir 45 tahun dan di dunia lebih 60 tahun. Amway syarikat international yang ada di lebih 100 buah negara di dunia.Sedangkan Atomy baru saja bertapak di Malaysia tapi ramai yang berlumba2 masuk!

Kalau nak bercerita bab SHARIAH COMPLIANCE, syarikat Amway memang shariah compliance..tengok pada share holder besar dalam Amway sendiri pun insya Allah ia tidak meragukan.Antara share holder syarikat Amway adalah KWSP ,Tabung Haji , Amanah Raya dan banyak lagi (anda bole google sendiri senarai Amway share holder)

Mendalami MARKETING PLAN Amway

anda akan nampak tidak ada penindasan samada pada upline atau downline..semua pihak akan dapat hak sama rata untuk berjaya. Bukan PYRAMID atau BINARY SYSTEM seperti kebanyakan syarikat lain. Anda usaha lebih, anda akan dapat lebih tak kira upline atau downline dan yang paling penting bisnes ini BOLEH DIWARISI anak2 kita !

Ahli Amway dikenali sebagai AMWAY BUSINESS OWNER, sudah semestinya kami adalah rakan kongsi syarikat international yang besar ini.
Menjalankan bisnes Amway seperti juga kita mengusahakan bisnes kita sendiri , untuk bertapak dan establish akan mengambil masa dan perlukan hardwork pada permulaan. Kesabaran dan kesungguhan sudah pasti.

Bila ditanya bab modal, semestinya tiap bisnes MEMERLUKAN MODAL ! Mana ada bisnes yang tak perlukan modal kan..

Sudah lebih 5 tahun saya bersama Amway, etika Amway sangat ketat dan sangat menjaga hak ahlinya. Ada lebih 14 jenis pendapatan dalam bisnes Amway..hebat kan..BUAT 1 KERJA TAPI DAPAT 14 PENDAPATAN!!

Amway satu satunya syarikat perniagaan di Malaysia yg dibenarkan RENEW lesen perniagaan setiap 10 TAHUN tak seperti syarikat perniagaan lain yang renew setiap tahun.

MENGAPA SAYA TIDAK PERNAH MENDENGAR MENGENAI AMWAY

BismillahiMashaAllah.
Peace be upon you.

Mungkin kebelakangan ni anda kerap terlihat posting saya berkaitan produk AMWAY. Alhamdulillah ramai yang bertanya malah ada jugak membeli. Syukur !

Jadi hari ni saya nak kongsikan 17 soalan lazim yang selalu ditanya kepada saya berkaitan AMWAY beserta dengan jawapan daripada kami (saya dan Amway). Saya akan kongsikan satu soalan untuk satu hari. Yelah kalau saya share 17 soalan beserta jawapan sekaligus tak mampu saya nak double check. Hehe. Okay untuk soalan yang pertama,

1.Mengapa saya tidak pernah mendengar tentang produk Amway?

Oleh sebab produk Amway dijual secara eksklusif melalui Pemilik Perniagaan Amway (ABO) atau di laman web kami, anda tidak akan melihatnya di rak kedai atau tersedia melalui peruncit dalam talian yang lain.

Selain itu, Amway tidak membuat banyak iklan. Kami melabur lebih banyak dalam penyelidikan & pembangunan, rantaian bekalan dan menyokong ABO daripada melabur untuk mempromosikan produk kami melalui iklan tradisional atau dalam talian. Jika anda mendengar tentang jenama dan produk kami, itu biasanya melalui ABO atau rakan yang menggunakan dan menyukai produk kami.

Sebagai syarikat jualan langsung nombor satu di dunia, kami tahu produk berkualiti tinggi kami terus memuaskan pelanggan kami dan model perniagaan kami terus terbukti berjaya..

Alhamdulillah hari ni sama sama kita belajar dan dapat ilmu baru. Jangan lupa, In sha Allah esok saya akan kongsikan soalan yang kedua pula.

لَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Rumi: Allahumma salli ala sayyidina muhammadin waala ali sayyidina muhammad

Maksudnya: Ya Allah, berilah selawat kepada Sayyidina Muhammad dan keluarga Sayyidina Muhammad

perniagaan amway

BERKONGSI KEPADA TEAM CHINESE TQG

Satu pengalaman baru.

Dijemput berkongsi pengalaman kami membina perniagaan Amway kepada team FE Siok Hoon dan Han Seng.

Siok Hoon adalah orang besar dalam salah satu company unit trust di Malaysia dan Han Seng adalah seorang lawyer. Group mereka membesar dengan sangat hebat.

Han Seng sudah 11 bulan di Australia, bisnes Amway beliau tetap berkembang pesat di Malaysia.

Tidak sangka dapat jemputan utk berkongsi kepada mereka. Sebab orang Cina memang well known hebak dalam biz! Rasa teruja bila dijemput sbg speaker.

Dapat bouquet bunga dan buah segar dari team mereka!

Lets inspire more, give more and help more people

Jom bina perniagaan Amway dengan kongsikan kebaikan produk Amway dan berpeluang menjana pendapatan lumayan dengan modal rendah.

Mendapat Pendapatan dengan Amway Secara Part Time
Bisnes Amway tidak memerlukan modal tambahan. Anda hanya menggunakan duit ‘belanja hangus’ setiap bulan. Apa itu belanja hangus? Duit buat beli sabun mandi, shampoo, ubat gigi, deodoran, sabun basuh baju, sabun pinggan dan banyak lagi barangan penjagaan diri dan rumah.

Duit hangus bermakna duit yang memang anda akan belanja setiap bulan pun.

Kalau anda membeli di Mydin atau Giant, anda tidak mendapat apa-apa pendapatan. Mereka tak pernah kongsi keuntungan dengan anda.

Ini berbeza jika anda berbelanja dengan Amway. Duit yang sama cuma tukar ke Amway sahaja.

Amway dapat berkongsi keuntungan kerana tidak perlu melalui orang tengah atau bayar artis untuk jadi duta produk. Sebagai ahli Amway, andalah duta produk yang berkongsi kebaikan produk secara langsung dengan siapa sahaja yang anda jumpa. Sebagai pulangan, Amway berikan anda komisen.

Katakan anda berbelanja sebanyak RM 200-RM 250 setiap bulan di Amway, dengan strategi yang betul anda berpeluang menjana pendapatan sendiri sehingga RM 1000 sebulan secara part time sahaja. Ok kan?
Ini sebagai permulaan sahaja.
Ada banyak lagi menanti.

Alhamdulillah di beri peluang untuk sharing pengalaman di pentas Grador BM anjuran DVI BM

Ingat lagi dulu masa awal2 berjinak dlm amway.. Selalu dtg seorang diri duduk di blkg pentas..

Ini kali ke2 berada di pentas amway.. Mula dulu mmg gentar dan Malu.. Tapi sis sahut cabaran untuk ambil pengalaman ni supaya semakin mahir dan mahu membina keyakinan diri. Cabar diri utk kedepan. Hanya dengan Amway saja sis blh belajar semua ni.. Di tempat lain mustahil..

Peluang di Amway ni sangat bagus. U orang biasa boleh berjaya sebaris org luar yg berjaya di Amway..

Alhamdulillah boleh berkenalan dengan speaker2 yang hebat.

Lama betul tidak ada seminar secara fizikal. Kehadiran di dewan dan di online memang dapat sambutan. Hadirin di zoom mmg excited kerana ada speaker hebat orang pertama amway iaitu FCA MR. FOO How Kean…

Setiap speaker memberikan yang terbaik untuk membantu abo dan apc jelas kenapa perlu amway skrg.. Bertindak dan amway bukan satu perniagaan saja. Bagi ida ia satu keperluan pada zaman ini. Bina Amway sebagai plan B anda. InsyaAllah anda tidak akan salah dalam memilih.. All out sharing betul2 supaya anda boleh memgukuhkan rangkaian.. Akhirnya anda akan merasai hasil tuaian seperti yang ida rasa.. Ia sangat mudah dan simple.

Just enjoy the journey u all can do it

Macam hilang punca sudah…tak semestinya tak boleh buat amway.Amway tak halang pun…anda boleh mula sebagai APC (pengguna istimewa Amway) atau memilih untuk join sebagai ABO (pemilik perniagaan Amway)Dari tahun 1959 amway dah bayar 53.1 bilion USD kpd AMWAY BUSINESS OWNER.

Takkan anda nak tengok je kot. Mari ler ikut saya jadi berfulus fulus.Tapi……Saya ingatkan sekali lagi. Amway ni perjalanan dia SLOW tp STEADY..kalau tiga bulan pertama awak tak nak teruskan dengan alasan Susah, maaf. Tempat awak bukan disini.

SUSAH SEBAB TAK NAK PEGI KELAS.TAK REFER MENTOR MEMANG TAK KAN KEMANA MANA. buatlah bisnes apa pun, menjual jela sampai bila2..Kita dlm Amway, mencipta LEADER bukan SELLER!!lebih 30 tahun kami bersama-sama Amway..Alhamdulillah …Kami dah melancong keluar negara sejak 1992 hinggalah sekarang..Tahun 2023 ni kami akan ke Istanbul, Athens, Alaska dan Findland..

ROAD TO B2020

Kehidupan kami sudah selesa sebagai Ketua Jabatan dan juga Engineer ketika diperkenalkan dengan peluang perniagaan AMWAY pada Ogos 2012. Pada mulanya sukar untuk kami beralih daripada confort zone ini kepada Amway Business Owner(ABO). Tetapi ia berubah selepas menghadiri Moving Up Seminar, Kursus New Distributor Training dan mendapat bimbingan ABO atasan.

Kami mula membina perniagaan ini secara serius pada 2014 dan mencapai Platinum, Founders Platinum pada Julai 2015. Sapphire dan Founders Sapphire masing-masing pada Febuari dan Jun 2017. Pada Mac 2017 , kami mencapai Emerald dan seterusnya Founders Emerald pada Ogos 2018 dan Diamond pada Ogos 2019.

Alhamdulillah, melalui platform ini kami telahpun dibawa melancong percuma saban tahun lebih daripada 10 buah negara sejak 2015. Namun pengalaman yg paling indah adalah kami berdua telahpun bebas dari alam pekerjaan sejak 2017 lagi.

Buatlah keputusan yang boleh mengubah kehidupan anda dan keluarga & korbankan keselesaan sekarang untuk sesuatu yang lebih bermakna di masa depan. Anda semua telah berada dilandasan & platform yg betul utk mencipta sejarah kejayaan anda. Sentiasa dapatkan tunjuk ajar daripada mentor dan pemimpin atasan, Insyaallah kejayaan pasti milik anda.

Sumber inspirasi kami.

Anak kami Muhammad Irfan Naufal & Izz zahra medina serta ibu Zaharah Mustaffa dan Norma Ahmad adalah sumber inspirasi kami.

Terima kasih kepada semua barisan penaja kami iaitu Emerald Mohd Rosli Saidin & Jamilah Osman, Silver Noorhiyati Mohd Hussin & Hamid Saad, Founders EDC Shahrul Fahmee Abdullah & Mazliatul Mokhtar serta Mentor & Pengasas Rumpun Mesra yang dihormati Double Diamond Ayahanda Hj Abdullah Nafiah & Bonda Hjh Mariam Omar. Tanpa bimbingan mereka mustahil kami mampu mencapai impian kami dalam perniagaan ini.

“Dalam amway semua org boleh berjaya…bukan boleh tak boleh tapi mahu tak mahu saja” -Pesanan drp mentor kita.

Jika kami boleh , kami pasti anda semua juga pasti boleh!! Jumpa anda semua di Puncak Kejayaan!!

Leave a Reply