SELAMAT DATANG!

Amway Business Owner Aleeyn

Pilihan Sahur Mudah & Mantap dengan Set Sahur Nutrilite. Ahlan Ya Ramadhan!

Pilihan Sahur Mudah & Mantap dengan Set Sahur Nutrilite. Ahlan Ya Ramadhan!

Assalamualaikum kepada pembaca setia blog ini! Lagi 20 hari nak menyambut bulan Ramadhan kan. Mesti tak sabar kan. Teruja rasanya nak sambut tetamu mulia ni, dan syahdu juga. Allahu..

Jadi sempena menyambut Ramadhan ni, jom kita sama-sama buat persiapan. Saya sangat teruja untuk berkongsi sesuatu yang istimewa – Set Sahur Nutrilite daripada Amway Malaysia. Jom kita tengok apa kelebihan yang membuat set ini begitu unik dan bagaimana ia dapat menjadikan sahur anda lebih berkualiti dan menyihatkan.

Set Sahur Nutrilite

Ini yang saya recommend untuk anda. Apa yang saya sendiri consume anda patut cuba juga, sebab hari hari Ramadhan saya sangat indah dan bertenaga bersama Nutrilite. Dalam Set Sahur ini, ada 3 vitamin iaitu Nutrilite Soy Protein Drink, BodyKey Meal Replacement Shake, dan Nutrilite PhytoPOWDER.

set sahur nutrilite

10 KELEBIHAN SET SAHUR NUTRILITE YANG ANDA WAJIB TAHU

1. Nutrilite Soy Protein Drink: Sumber Protein Berkualiti
Sahur tanpa protein bagaikan hari tanpa matahari! 🙈 Nutrilite Soy Protein Drink adalah jawapan kepada keperluan protein harian anda. Diperkaya dengan protein soya berkualiti tinggi, ia membantu berikan tenaga, memperbaiki tisu, dan menjaga otot anda. Jadi, bagi yang ingin sahur yang mantap dan berkualiti, inilah jawapannya.

Bila anda sahur dengan protein ni kan, anda akan rasa kenyang yang lebih lama berbanding kalau anda sahur dengan nasi. Ini kerana protein mempunyai Glisemiks Indeks yang rendah. Makanan rendah GI merupakan pilihan yang baik bagi anda yang sedang berpuasa kerana ia membuatkan kita berasa kenyang lebih lama. InsyaAllah, entry selepas ini saya akan bercerita panjang lagi tentang kaitan soy protein dan GI dengan lebih mendalam ok.

Info:
*GI= indeks glisemik/glycemic index
Indeks glisemik (GI) adalah bagi mengukur kesan karbohidrat pada tahap gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat semasa pencernaan. Jika glukosa dilepaskan secara cepat ke dalam darah maka ia bermakna karbohidrat yang diambil mempunyai GI tinggi, sedangkan karbohidrat yang terurai lebih lambat, melepaskan glukosa secara berperingkat ke dalam aliran darah, mempunyai GI yang lebih rendah. 

2. BodyKey Meal Replacement Shake: Kawalan Berat Badan yang Efektif
Siapa kata sahur tak boleh sedap dan membantu kawalan berat badan? Dengan BodyKey Meal Replacement Shake, anda boleh menikmati sahur yang sangat lazat sambil menjaga berat badan. Ia merangkumi nutrisi lengkap dan rendah kalori, membantu anda mencapai matlamat berat badan dengan cara yang menyihatkan. Selamat tinggal sahur yang membosankan!

set sahur amway
Bodykey didatangkan dengan 4 perasa yang lazat iaitu Milk Tea, Berry, Cafe Latte dan Chocolate.

Jadi anda boleh pilih yang mana anda suka.

Jika suka minum teh susu, ambil lah Milk Tea. 
Jika anda penggemar coffee, boleh ambil Cafe Latte.
Anda peminat coklat? boleh ambil perasa coklat.
Dan jika anda suka manis, boleh ambil cherry. 

Variasi pilihan yang ada takkan buat anda bosan bersahur dengan BodyKey Meal Replacement Shake ni!

3. Nutrilite PhytoPOWDER: Tenaga Semulajadi dari Buah-Buahan dan Sayur-sayuran
Nutrilite PhytoPOWDER ni power. Campurkan serbuk ini ke dalam minuman kegemaran anda untuk mendapatkan tenaga semulajadi dari pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia bukan sahaja menyegarkan tetapi juga membekalkan vitamin dan mineral penting untuk tubuh anda. Penting tau ambil ni lagi-lagi sekarang ni musim panas, nak elakkan dyhydrate.

Untuk Phytopowder ni, dia ada 3 perasa iaitu Orange, Lemon dan Cherry. Anda boleh pilih perasa mana yang anda suka! 

4. Kombinasi Penuh Nutrien untuk Sahur yang Sihat
Apa yang menjadikan Set Sahur Nutrilite istimewa ialah gabungan ketiga-tiga produk ini memberikan nutrien lengkap untuk memenuhi keperluan harian anda. Dengan Nutrilite Soy Protein Drink yang memberi protein, BodyKey Meal Replacement Shake yang membantu kawalan berat badan, dan Nutrilite PhytoPOWDER yang menyegarkan, sahur anda pasti penuh dengan kebaikan nutrisi.

5. Sesuai untuk Semua Golongan Usia
Set Sahur Nutrilite sesuai untuk semua peringkat umur. Untuk kanak-kanak yang sedang membangun tubuh, remaja yang aktif, dewasa yang ingin menjaga berat badan, atau warga emas yang perlu nutrisi tambahan – semua akan mendapat manfaat daripada set ini. Senang, praktikal, dan menyihatkan! Saya sediakan sahur begini kepada suami dan anak-anak saya, memang pantas tuntas dan yang penting kenyang yang lama. 

6. Alternatif Vegan yang Hebat 
Bagi mereka yang mengamalkan gaya hidup vegan, anda boleh bersenang-senang dengan Set Sahur Nutrilite ini. Nutrilite Soy Protein Drink dan Nutrilite PhytoPOWDER tidak mengandungi produk haiwan, menjadikannya pilihan yang hebat untuk sahur yang mesra vegan. Paling best kan, ia sangat menjimatkan masa anda. Shake shake shake je siap dah sahur anda. 

7. Memudahkan Hidup Anda
Siapa yang tidak suka kemudahan? Dengan Set Sahur Nutrilite, persediaan sahur anda menjadi lebih mudah. Anda tidak perlu lagi fikirkan apa yang perlu dimasak atau disediakan. Cuma campurkan Nutrilite Soy Protein Drink, BodyKey Meal Replacement Shake, dan Nutrilite PhytoPOWDER, dan sahur yang sihat sudah pun disiapkan! Semudah ABC! 

Kalau bab sahur ni, pendapat saya sendiri kalau ada yang mudah kenapa nak susah? Setuju tak? Waktu senggang yang ada ketika awal pagi tu ibu boleh gunakan untuk solat sunat atau mengaji Al Quran. Isitmewanya gandakan amal di bulan Ramadhan yang mulia ni. 

8. Rasa yang Menenangkan Hati
Sahur bukan sekadar rutin, tetapi juga momen untuk menenangkan hati. Dengan rasa yang lazat daripada Nutrilite Soy Protein Drink dan BodyKey Meal Replacement Shake, sahur anda bukan sahaja menyihatkan tetapi juga memuaskan selera. Nikmatilah setiap tegukan dan sertakan Nutrilite PhytoPOWDER untuk sentuhan kesegaran ekstra.

Jika anda ibu mengandung, ibu menyusu atau ada gastrik, cubalah Set Sahur ini.

9. Dijamin Kualiti Tinggi dari Amway Malaysia
Amway Malaysia dikenali dengan produk berkualiti tinggi dan Set Sahur Nutrilite bukan pengecualian. Anda boleh yakin bahawa setiap produk dalam set ini telah melalui kawalan kualiti yang ketat, memberikan yang terbaik untuk kesihatan anda.

10. Harga Berpatutan dengan Kelebihan Melimpah
Terakhir tetapi tidak kurang penting, kelebihan set Nutrilite ini datang dengan harga yang berpatutan. Anda mendapatkan nilai yang hebat untuk setiap kelebihan yang diterima. Sahur yang sihat tidak perlu lagi mahal!

sahur dengan amway

Sahur yang Lebih Baik dengan Set Nutrilite

Dalam dunia yang sentiasa sibuk ini, menjaga kesihatan diri adalah keutamaan. Dengan Set Sahur Nutrilite yang mengandungi Nutrilite Soy Protein Drink, BodyKey Meal Replacement Shake, dan Nutrilite PhytoPOWDER, anda mendapatkan lebih daripada sekadar makanan. Anda mendapatkan sumber tenaga, kawalan berat badan, dan kesegaran dalam setiap hidangan.

Jangan lepaskan peluang untuk menjadikan sahur anda lebih baik dan berkualiti. Set Sahur Nutrilite menawarkan solusi menyeluruh untuk keperluan nutrisi harian anda. Sihat dari dalam, pasti lebih bertenaga dan ceria untuk menghadapi cabaran setiap hari.

Selamat mencuba dan selamat menjalani sahur yang lebih baik bersama Nutrilite! 🩶

Leave a Reply