Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Set Darah Tinggi Amway

Set Darah Tinggi  Amway

SET DARAH TINGGI  AMWAY. Tekanan darah tinggi atau hypertension adalah penyakit yang biasa atau common berlaku di negara kita ini. Ia juga dikenali sebagai “silent killer” atau pembunuh senyap kerana ia tidak memberikan tanda-tanda symptom atau amaran.

Sekiranya tidak dirawat, ia boleh membawa risiko serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang dan demensia.

Punca darah tinggi adalah disebabkan pembuluh darah(salur darah) yang tersumbat oleh kolestrol atau lemak. Apabila tersumbat kadar denyutan jantung akan lebih kuat dan pantas untuk mengempam darah keseluruh badan.Ini boleh mengakibatkan jantung menjadi lemah.

Bagaimana Boleh Mengurangkan Tekanan Darah & Melancarkan Peredaran DARAH Keseluruh badan.

1) LECITHIN E

Lecithin E boleh memecahkan lemak dalam saluran darah dah membuangnya melalui saluran najis. Selain itu, ia juga menstabilkan kesihatan jantung dan saluran darah. set darah tinggi amway

2) *CAL MAG D PLUS

Calcium Magnesium D plus boleh melembutkan dan melancarkan saluran darah.

3) SALMON OMEGA COMPLEX

Mencegah salur darah dr tersumbat. Mengurangkan ketegangan urat leher. Mencegah pembekuan darah dalam badan

Cal Mag D Nutrilite Amway

{Kalsium+Magnesium+Vitamin D Dalam 1 Tablet} Korang Ada masalah masalah ni Tak?

  • Sembelit
  • Sukar Tidur
  • Lenguh Badan
  • Kejang Kaki
  • Sakit Pinggang
  • Sakit Gigi
  • Gusi Berdarah

Sesuai sangat untuk mereka yang mengalami masalah sembelit kerana membantu pengerakkan usus dan memudahkan pencernaan.

Kebaikan Cal Mag D Nutrilite Amway

  • Ia membantu masalah kekejangan otot, sakit sendi,sakit tumit,sakit lutut, dan sakit pinggang .
  • Kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi. .
  • Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang..
  • Membantu penghasilan susu ibu yang banyak.
  • Membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit.
  • Magnesium berfungsi utk mngurangkan kekejangan dan keletihan otot dan mencegah komplikasi diabetes.

Jom grab sekarang!
Original from Hq

KOLESTEROL

Selalu orang takut tengok kolesterol tinggi, kan? Terutama LDL. Sebab takut jadi serangan jantung. Tapi, apakah sebenarnya yang menjadi bahaya?

LDL ini menjadi bahaya apabila ia teroksida. Punca LDL menjadi teroksida apabila berlaku keradangan (inflammation). Apakah punca inflammation?

1. Pengambilan omega-6 berlebihan dan tidak seimbang dengan omega-3.

2. Kekurangan vitamin E.

3. Gaya hidup yang mengamalkan pemakanan tinggi gula dan karbohidrat.

4. Pengambilan terlalu tinggi lemak jenis poli tidak tepu

Selain itu, ia juga berkait dengan penyakit sedia ada seperti darah tinggi, diabetes dan insulin resistance.

Pengambilan makanan atau supplements yang mengandungi omega-3, vitamin E dan anti-oksida insyaAllah dapat membantu menghalang pengoksidaan seterusnya menjaga kesihatan jantung.

Saturated Fats bagus untuk dimakan tanpa waswas dan yang kena dijauhkan ialah trans fats dan unsaturated fats

Nutrilite yang dicadangkan

1. Salmon Omega
2. Lecithin E
3. Double X

set darah tinggi amway

SET KOLESTROL AMWAY

TΑNDΑ-TANDA ΑWΑL KOLESTROL TINGGI

● ͏Ke͏b͏a͏s ͏k͏a͏k͏i/͏t͏a͏n͏g͏a͏n

● ͏Se͏s͏a͏k ͏n͏a͏f͏a͏s

● ͏Se͏n͏a͏k ͏d͏a͏d͏a ͏s͏e͏b͏e͏l͏a͏h ͏k͏i͏r͏i

● ͏Se͏r͏i͏n͏g ͏s͏a͏k͏i͏t ͏k͏e͏p͏a͏l͏a, ͏r͏a͏s͏a ͏b͏e͏r͏a͏t ͏d͏a͏n ͏t͏e͏g͏a͏n͏g ͏d͏i ͏b͏e͏l͏a͏k͏a͏n͏g ͏l͏e͏h͏e͏r

● ͏Ce͏p͏a͏t ͏l͏e͏t͏i͏h & ͏m͏e͏n͏g͏a͏n͏t͏u͏k

Dapatkan set kolestrol Nutrilite Amway:

Lecithin E – menghalang pengoksidaan lemak tidak baik LDL, memecahkan lemak-lemak yg berada di pembuluh darah.

Salmon Omega – Mencuci salur darah, baik utk jantung dan menurunkan tekanan darah tinggi, pencegahan kanser payudara dan mengekalkan kadar elastik jantung.

Garlic with licorice – Menurunkan kadar kolestrol, menurunkan tekanan darah tinggi, melancarkan peredaran darah, dan meningkatkan metabolisme badan.

Berminat untuk mencuba atau nak lebih tahu tentang produk Amway? Ingin dapat Harga lebih murah?

Whatsap kami

SET TAMBAH BERAT BADAN NUTRILITE BY AMWAY

Risiko Kekurangan Berat Badan???

Mengalami kekurangan zat kalsium dalam badan mereka

Akan mengalami masalah kekurangan darah atau anemia

Risiko yang lebih tinggi untuk menghidap penyakit berjangkit

Boleh menyebabkan haid yang tidak teratur dan kesukaran untuk mengandung

Bagi yg hamil, perkembangan bayi dalam perut boleh terjejas dan komplikasi kepada anak dan ibu boleh berlaku

Set Tambah Berat Badan Amway:

Soy Protein Drink – Sesuai untuk mendapatkan tubuh badan yang ideal, mengenyangkan sesuai untuk menurunkan berat badan

Bodykey Meal Replacement – Membantu mengawal berat badan

Natural B Complex – Menambah selera makan

Cal Mag D PLus – Baik untuk masalah tulang, bantu penyerapan kalsium lebih baik

set darah tinggi amway

GREEN-T PLUS NUTRILITE

Green T nutrilite tak sama dgn green T di luar ye.
Green T nutrilite menggunakan teknologi GreenSelect Phytosome

Teknologi Phytosome Membantu EGCG yg terdapat dlm green tea menembusi mambran sel, maknanya penyerapan lebih cepat & efisyen

🌿 Cara pengambilan 📝
2 kali setiap hari, setiap kali 1 biji datang dengan pengambilan makanan

🌿 Siapa yg perlukan ini ❓❓
✅Nak pinggang ramping & fit
✅Mahu kurangkan berat badan
✅Suka bersenam tapi tiada perubahan
✅Lemak perut besar

LECITHIN-E


🌿Mencegah Penyakit Darah Tinggi, Strok dan Arteri Mengeras
🌿️Membantu Memecahkan Lemak (mengemulsi lemak)
🌿Mengurangkan/Mencegah Penyakit Berkaitan Hati
🌿Mengurangkan Masalah Stress
🌿Membantu sistem imunisasi (melindungi daripada Serangan Virus & Bakteria)
🌿️Mencegah Nyanyuk & Alzheimer
🌿Menggalakkan Proses Tidur (sumber kepada hormon neurotransmitter dimana kekurangan hormon ini akan mengakibatkan insomnia)
🌿Menjaga tisu buah pinggang & sistem penghadaman
🌿️Zat untuk Kecantikan
Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati..Utamakan Kesihatan💝


Lecithin-E :
Chewable (Kunyah)
Pengambilan 1-2 kali sehari
Pengunaan : 2-3 bulan
Jumlah : 150 atau 270 tablet

Set Migraine Nutrilite

1.Natural B Complex
✅Melembutkan urat saraf yang tegang
✅Mengawal mood & perasaan
✅Memberi tenaga

2.Cal Mag D
✅Melancarkan aliran darah ke otak
✅Melembutkan saraf & salur darah

Cara pengambilan
1 tab b complex selepas makan 3x sehari
1 tab cal mag d selepas makan 3x sehari

NUTRILITE OsteGlucosamine

👨‍🦱 meningkatkan dan melancarkan pergerakan sendi
👨‍🦱 mengurangkan keradangan dan pembengkakan sendi
👨‍🦱 dianggap sebagai salah satu rawatan berkesan untuk mereka yg mengalami sakit sendi
👨‍🦱 memberikan kelegaan sementara dari kesakitan yg dialami pesakit osteoartritis

Cara pengambilan

⏰ 2 kali sehari selepas makan (breakfast dan dinner)
⏰ sebaiknya selepas makan NUTRILITE OsteGlucosamine, lutut dan sendi dibawa berehat sekejap

Set sihat Prof Muhaya

Fungsi Nutrilite Double X (186tablet)
✅Pek lengkap untuk kesihatan optimum dan diet seimbang seisi keluarga
✅Anti kanser (Perlindungan radikal bebas,menyokong tindak balas semula jadi tubuh terhadap kerosakan selular)
✅Menentang radikal bebas 3400 ORAC
✅Melindungi daripada kerosakan DNA
✅Mengandungi 12vitamin,9mineral,17kepekatan tumbuhan sayuran

Fungsi Probiotic (30 sticks)
✅ Membantu membersihkan usus
✅ Menambahkan imun sistem yg lebih kuat
✅ Mengurangkan masalah perut buncit
✅ Membantu sistem penghadaman berfungsi dgn lebih baik

Fungsi OsteGlucosamine (120capsules)
✅ Meningkatkan pergerakan sendi
✅ Penawar masalah sakit sakit lutut & sendi
✅ Membantu kesihatan sendi & tulang rawan
✅ Mengurangkan keradangan & pembengkakkan sendi

Cara pengambilan;
Double X- 2x sehari
Probiotic- 1 stick perday
OsteGlucosamine- 2 capsule 2 kali sehari with meals

Nutrilite Kids 4-in-1

Mengandungi
✅ Zinc
✅ Probiotic
✅ High antioxidants acerola cherry (vitamin C)
✅ Vitamin D

Cara pengambilan mudah, hanya bancuh air atau terus letak pada lidah.

Jus Kunyit Amway


Botanical Beverage Mix Acerola with Licorice & Turmeric

  • Sgt baik utk membantu saluran pernafasan kerana dlm kunyit terdapat kukumin sbg bahan anti radang pd sendi, sistem pernafasan, kecederaan paru2
  • Kunyit mempunyai bahan antioksidaan yang tinggi
  • Kukumin dalam kunyit dapat membntu melawan bakteria/virus/kulat
  • Kukumin tidak mudah diserap oleh badan namun AMWAY menggunakan teknologi pemikroenkapsulan yg dpt meningkatkan 10x ganda penyerapan kukumin
  • Licorice sbg herba/ginseng cina membantu meningkatkan sistem ketahanan badan/detoks/sbg antivirus yg mengaktifkan fungsi imun/membantu pernafasan supaya lebih baik
  • Ceri Acerola mengandungi kandungan vitamin C yg tinggi (50× lebih tinggi berbanding buah oren)
  • Dipetik ketika masih hijau kerana kepekatan nutriennya tinggi
  • Vit c perlu utk tubuh kerana badan kita sering kehilangan vit c disebabkn pendedahan kpd radikal bebas setiap hari/ terdedah pd chy matahari/ perokok
  • Vitamin c juga baik melawan jangkitan penyakit

Cara pengambilan
Minum 1-2 paket sehari. Larutkan 1 paket dalam 100-150ml air suam atau air sejuk. Kacau sebati..

Cranberry Fruit Drink Base with Probiotic,Inulin dan FOS

Siapa perlukan probiotik ni?
✅ Kegatalan / Iritasi pada Miss V
✅ Bau yang kurang menyenangkan pada Miss V
✅ Keputihan yg abnormal / banyak
✅ Wanita yg hamil yg ada masalah2 diatas
✅ Wanita yang akan melalui menopause
✅ Wanita yang mengalami jangkitan saluran kencing (UTI)

Cara pengambilan:
1 hari 1 stick boleh bancuh dengan air sejuk atau jus. Boleh juga letak dekat lidah & kemam. Rasa cranberry

set darah tinggi amway

 

Leave a Reply