SELAMAT DATANG!

Amway Business Owner Aleeyn

Set Sihatkan Usus – Gut Reset Edition Yang Wajib Semua Orang Cuba

Set Sihatkan Usus – Gut Reset Edition Yang Wajib Semua Orang Cuba
Set Sihatkan Usus ni memang Aleeyn recommended sangat untuk semua rakyat Malaysia cuba!
Bagus kan Amway. Jual produk untuk kesihatan manusia sejagat. Semua sedia maklum negara ni obes paaaaling tinggi. Mana tak nya sini syurga makanan 😂
Orang Malaysia memang kaya dengan budi bahasa dan sinonim dengan
“eh jemput2 tambah lagi jangan segan2, sila2 tambah lagi makan semuanya! Soto ada, laksa pun ada blkg tu, kambing golek belah sna,nanti sebelum balik jgn lupa pekena cendol”
Begitulah kan 😂
Kita pun duk pulun la makan pelbagai jenis juadah yang terhidang. Jadi, selama berpuluh tahun kita hentam makan. Tiba masanya dengan adanya ilmu tentang kesihatan semua di hujung jari sekarang, tahu kah anda untuk start healthy lifestye bermula dengan RESET USUS!
Dan taraaaa! Hebat tak Amway, bukan sekadar jual produk, tapi juga bersedia untuk dapatkan data terbaik tentang suksesnya produk #GUTRESET ini bersama subsidi Medical Check up! Ini adalah kerjasama yang terulung untuk mendidik rakyat Malaysia ke arah cara hidup yang lebih sihat.

USUS ADALAH OTAK KEDUA KITA

Segalanya bermula dari usus. Jaga lah usus sebaiknya. Usus adalah otak kedua kita. Tahap kesihatan kita bergantung kepada usus kita. Corak hidup dan pemakanan kita bergantung kepada bakteria baik dalam usus kita. Nafas mulut kita, kusam kulit kita, tahap stress kita, lemahnya imunisasi kita, semuanya bermula dari usus.
Bila usus dah sihat, bakteria baik dan jahat harmoni, kita akan rasai kesan berikut :
✅ Emosi kita lebih stabil
✅ Kurang cravings mknn manis
✅ Sentiasa bahagia
✅ Hormon lebih stabil
✅ Mudah turunkan berat badan

set sihatkan usus

KENAPA KITA PERLU SET SIHATKAN USUS?

“Perut itu rumah penyakit.”
Ini kata-kata, al-Harith bin Abi Kaladah yang merupakan salah seorang ahli perubatan Arab. (Al-Kasyf al-Ilahi, 449)
Organ terpenting dalam perut ialah usus (gut). Usus yang tak sihat tak dapat serap nutrisi dengan efisien. Apabila badan tak dapat nutrisi yang cukup, akan berlaku banyak penyakit & imun badan menurun.
Antara penyakit yang timbul akibat masalah usus ialah
  1. obesiti
  2. darah tinggi
  3. kolesterol
  4. diabetes
  5. eczema
  6. -psoriasis
  7. semua penyakit berkaitan kulit
  8. semua penyakit berkaitan metabolik
Sebab itulah pentingnya kita menjaga usus kita.

Menjaga kesihatan usus = menjaga mindset untuk makan dengan lebih baik.

Makanlah apa yang badan kita perlukan. Bukan makan semua benda yang kita mengidam tiap masa.

Lepas gut reset memang akan nampak perubahan. Perubahan datang dengan sendirinya. Tak dibuat-buat la senang cerita.

Kalau lepas menjamu satu hidangan sepinggan lengkap tapi masih nak kudap benda lain lepas tu; masih teringat air boba; masih nak cari coklat dalam peti, itu tandanya usus masih tak berada dalam keadaan yang sihat.

Usus yang sihat dia akan bagi signal ‘kecukupan’ pada badan manusia. Dia tahu bila nak berhenti loading more foods.

Sebab tu orang yang boleh makan berpada-pada tu, dia bukanlah ada mindset nak diet sangat semata-mata. Tapi sebab dia dah kenyang. Badan dah bagi signal ’cukup’ tu.

Dulu kan Aleeyn boleh balun macam-macam dalam satu masa, contoh kalau pergi buffet tu kalau boleh semua nak try. Tapi sekarang dengar perkataan ‘buffet’ tu dah rasa macam tak berbaloi. Sebab tahu tak boleh sumbat makanan banyak dah. Lagilah bila bulan puasa ni.

Tau tak apa punca susah nak berhenti makan dan gagal untuk gut reset? Boleh tengok gambar dekat bawah ni. Elak yang itu. Bersihkan usus kita daripada benda merapu okie. Stick to real food.

set sihatkan usus

Set Sihatkan Usus

SET GUT RESET EDITION
✅ XS IGNITE:
– Mengurangkan pembentukan
lemak
– Membekalkan tenaga yg berterusan
– Bakar lemak secara berkesan
.
✅ GREEN TEA PLUS
– Membakar lemak
– Tiada kafein
-Meningkatkan metabolisma
.
✅ MIXED FIBER:
– Mengenyangkan dan menyerap asid berlebihan
.
✅ CB PLUS:
– Block kalori
– Kawal nafsu makan
.
✅ BOTANICAL PROBIOTICS
– Menjaga usus
– Membekalkan bakteria baik dalam usus
-Melawaskan
set sihatkan usus
set sihatkan usus

Leave a Reply