Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Suplemen Amway untuk Kencing Manis

Suplemen Amway untuk Kencing Manis

Hai semua. Hari ni Aleeyn nak kongsi tentang kencing manis. Lepas tu nak kongsikan juga tentang suplemen amway untuk kencing manis.

Pankreas ialah organ dalam tubuh yang berfungsi untuk mengeluarkan bahan kimia sejenis hormon yang dikenali sebagai insulin. Insulin membolehkan tisu-tisu menggunakan glukos dan membantu mengawal paras glukos dalam darah ke paras normal. Jika insulin tidak mencukupi atau tidak berkesan paras glukos akan meningkat dalam darah.

Keadaan ini dinamakan kencing manis.

Tanda & Gejala Kencing Manis

  • Selalunya dikesan semasa pemeriksaan untuk masalah-masalah lain seperti:
    1. Kabur penglihatan.
    2. Penyakit kulit yang berterusan.
    3. Luka lambat sembuh.
    4. Jangkitan pada sistem pembuangan air kecil dan kemaluan.
    5. Kebas kaki.
  • Tanda-tanda lain termasuk:
    1. Dahaga.
    2. Kerap buang air kecil dalam kuantiti yang banyak.
    3. Letih dan lesu.
    4. Penurunan berat badan walaupun mempunyai selera yang baik.
    5. Kelemahan otot.
    6. Kegatalan tanpa ruam.

Faktor-faktor Kencing Manis

  • Berlebihan berat badan / kegemukan.
  • Tidak bersenam dan gaya hidup tidak aktif.
  • Pemakanan- pengambilan makanan tinggi lemak dan kurang serat.
  • Keturunan- diabetes mempunyai perkaitan yang kuat dalam keluarga.
  • Peningkatan umur.

Sumber : myhealth.gov.my

Suplemen Amway untuk Kencing Manis

Dalam entry Aleeyn.com sebelum ni, banyak yang saya dah share tentang Double X. Buat korang yang baru follow blog Aleeyn, mesti korang nak tahu kan, apa sebenarnya Double X ni? Double X ni adalah satu supplement premium yang dicipta khas untuk bagi korang dapat semua nutrien penting yang korang perlukan setiap hari. Yup, betul! Double X ni macam satu paket lengkap untuk pastikan badan korang dapat semua vitamin, mineral, dan nutrien lain yang korang perlukan untuk kekal sihat dan bertenaga.

Apa yang buat Double X ni berbeza dari supplement lain? Meh saya nak kongsikan beberapa benda best pasal Double X:

  1. Formula Berkualiti Tinggi: Double X menggunakan formula yang terbukti berkesan dan berkualiti tinggi. Setiap tablet dihasilkan dengan teliti untuk memastikan korang dapat nutrien yang terbaik.
  2. Pelbagai Nutrien: Dalam satu tablet Double X, korang dapat pelbagai jenis nutrien seperti vitamin, mineral, dan antioksidan yang penting untuk kesihatan badan.
  3. Teknologi Nutrilite: Double X diperkaya dengan teknologi Nutrilite yang terkemuka. Apa tu Nutrilite? Nutrilite adalah jenama terkenal dalam bidang nutrisi yang terkenal dengan kualiti produknya. Nutrilite suplemen No 1 di dunia
  4. Sesuai untuk Semua Orang: Tak kira umur atau jantina, Double X sesuai untuk semua orang yang mementingkan kesihatan.
  5. Diperkaya dengan Bahan Semulajadi: Yup, Double X mengandungi bahan semulajadi yang dipilih dengan teliti untuk memberi impak terbaik pada tubuh korang.

Double X – Kencing Manis. Apa kaitan?

Korang mungkin tertanya-tanya, adakah Double X sesuai untuk pesakit kencing manis? Jawapannya, ya! Double X boleh memberi pelbagai manfaat kepada pesakit kencing manis. Antaranya adalah:

  1. Membantu Pengurusan Glukosa: Double X mengandungi nutrien yang dapat membantu dalam pengurusan glukosa dalam darah. Ini boleh membantu pesakit kencing manis mengawal tahap gula dalam darah mereka.
  2. Menyokong Kesihatan Jantung: Pesakit kencing manis mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk penyakit jantung. Double X dapat menyokong kesihatan jantung dengan menyediakan nutrien penting untuk jantung dan sistem kardiovaskular.
  3. Meningkatkan Kesihatan Umum: Dengan menyokong sistem imun dan kesihatan badan secara keseluruhan, Double X dapat membantu pesakit kencing manis merasa lebih bertenaga dan sihat secara keseluruhan.
  4. Menyokong Pengurusan Berat Badan: Pengurusan berat badan adalah penting bagi pesakit kencing manis. Double X dapat membantu dengan memberi tenaga tambahan tanpa tambahan kalori yang berlebihan.

InsyaAllah, kita ikhtiar dengan usaha yang sebaik. Namun ingat ya, Double X bukanlah pengganti untuk rawatan doktor. Ubat doktor tetap kena makan, suplemen Double X adalah ikhtiar sampingan. Paling utama, anda jangan makan sekaligus ubat dan Double X ni ya. Mesti ada penjarakkan masa. Untuk pelanggan saya, saya akan buatkan jadual pemakanan yang terbaik.

Testimoni Double X untuk pesakit Kencing Manis

Bila ada pelanggan, sudah tentu ada testimoni kan. Jom usha testimoni yang pernah dikongsikan daripada consumer Double X

 

Akhir kata, Double X dari Amway Malaysia ni memang power gila! Dengan pelbagai nutrien yang berkualiti tinggi, Double X boleh jadi satu tambahan yang hebat untuk gaya hidup sihat korang. Jangan lepaskan peluang untuk jaga kesihatan korang dengan Double X! Nak tahu lagi? Jom dapatkan sekarang dengan sekarang. Jangan tunggu lagi, gais! Teruskan hidup sihat dengan Double X!

Aleeyn

Leave a Reply