Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Testimoni Double X Amway Untuk Kencing Manis

Testimoni Double X Amway Untuk Kencing Manis

Testimoni Double X Amway untuk kencing manis. Sedih bila doktor kata kita ada kencing manis. Langsung hilang mood nak makan tu itu ini. Takut bacaan gula dalam darah meningkat. Korang pernah tak rasa macam tu?

Tapi nak buat macam mana kan. Makan tetap kena makan. Cuma kena hati-hati dengan apa yang kita makan. 

Dalam entry ni, aleeyn ada share tentang vitamin apa yang orang kencing manis boleh makan. 

Jadi bila ada customer yang nak penyelesaian untuk masalah kencing manis mereka, Aleeyn akan cadangkan vitamin yang ada dalam entry ni. 

 

Testimoni Double X Amway untuk Kencing Manis 

double x amway untuk kencing manis

Assalamualaikum. Pagi ni rasa seronok sangat-sangat. Penangan Double X..

Sebelum ni pernah cerita suami dah ada kencing manis dengan bacaan glukos 11..

Tension gak nampak dia. Dah berbulan bulan berpantang… makan sayur je makanan dia.. Kita tengok pun macam nak muntah.. Maklumlah kita takde istilah berpantang..

Tapi bacaan kencing manis dia tak turun-turun pun. Paling rendah pun 9 je..

Bila kak Pah share testimoni sorang kenalan 2 minggu lepas.. Kak Yah terus je beli Double X untuk dia..

Kak Yah pantau dia makan.. mula-mula takde la turun banyak.. Bacaan 9… bacaan 8 je.. 

4 ke 5 hari lepas tu dia balik kampung ada kematian.. Jadi tak dapat lah nak pantau perkembangan dia.. Masa balik kampung tu pula dia lupa bawa balik mesin pengecek (glukometer).. Jadi pagi ni suruh dia check..

Alhamdulillah dah turun ke 6 dah!! Baru 2 minggu makan Double X.. Nak banding berbulan bulan dok berpantang makan. Real testimoni Double X Amway untuk kencing manis.

 

Testimoni Ke-2 Double X untuk Kencing Manis

Setiap kali mengandung, akak memang tak lepas ambil Double X.. Alhamdulillah tak letih.. Boleh buat macam-macam kerja.

Alhamdulillah dapat kawal bacaan gula dalam darah kita.. kuatkan sistem imun kita.. jarang demam dan takde kebas dan sakit-sakit badan.. Testimoni Double X Amway untuk kencing manis.

 

Ada apa dalam Double X

Double X untuk kencing manis

 

Bekas hijau yang bukan kaleng-kaleng. Bekas tablet kompleks multivitamin/ Kompleks Multimineral / Komples Fitonutrien.

Double X ni ada fitonutrien daripada setiap kumpulan warna yang datang daripada 11 vitamin, 10 mineral dan 19 pekatan tumbuhan. 

Ia bukan je bekalkan kita vitamin dan mineral penting, malah didatangkan dalam tablet yang lebih kecil, yang padat dengan lebih banyak fitonutrien berbanding dengan yang sebelumnya. 

 

Fungsi Double X

  • Memulihkan sel badan yang rosak
  • Mengembalikan tenaga yang hilang
  • Memulihkan peraliran darah dalam badan
  • Membina semula daya tahan badan
  • Merawat saraf saraf yang rosak

 

Selain orang kencing manis, siapa lagi yang perlukan Double X?

Umunya semua orang digalakkan consume Double X sebab lengkap dengan multivitamin.

Namun secara spesifiknya, mereka yang 

  • kuat bekerja
  • Selalu letih dan penat
  • ada darah tinggi, buah pinggang, jantung
  • sering sakit lutut
  • strok
  • tiada upaya nak berjalan
  • selalu sakit badan dan lenguh-lenguh
  • nak awet muda

 

Panduan Kegunaan Double X 

Setiap hari makan 1 biji daripada setiap jenis vitamin tu. 

Digalakkan ambil waktu pagi. 

Simpan Double X di tempat yang kering  dan sejuk dibawah 30 degree. Jauhkan Double X daripada haba dan kawasan yang lembap.

Sebaiknya digalakkan simpan tablet-tablet Double X ni dalam bekas yang lebih kecil untuk kegunaan harian. Dengan cara ni, kita tak dedahkan sangat tablet ni kepada udara dan kelembapan.

 

Tips Extra 

Selain tu, Aleeyn nak kongsikan pola pemakanan yang baik untuk bantu kekalkan paras gula yang normal dalam darah.

  1. Elakkan makan makanan yang tinggi kandungan gula seperti aiskrim, jem, coklat, minuman bergas, minuman bergula, buah buahan dalam tin dan lain-lain.
  2. Mengambil karbohidrat kompleks seperti kekacang, bijiran, sayur dan makanan berkanji.
  3. Makan makanan yang kaya serat seperti sayur-sayuran, buah-buahan, roti gandum dan lain-lain)
  4. Elakkan makanan bergoreng.

Jika anda rasa bosan kena berpantang makan, ini Aleeyn kongsikan 7 sayuran lazat yang baik untuk pesakit kencing manis.

  1. Buah beri (strawbery, blueberry)
  2. Bayam
  3. Epal
  4. Brokoli
  5. Aprikot
  6. Kubis bunga
  7. Buah oren

Semoga bermanfaat untuk semua readers Aleeyn.com . Testimoni Double X Amway untuk kencing manis. Nak dapatkan Double X boleh klik sini. Jumpa lagi! 

Leave a Reply