Health & Wellness

Sertai Komuniti Sihat Bersama Aleeyn

Vitamin Anak Pemilih Makanan. Anak Anda Susah Nak Makan? Inilah Bagaimana Suplemen Boleh Membantu

Vitamin Anak Pemilih Makanan. Anak Anda Susah Nak Makan? Inilah Bagaimana Suplemen Boleh Membantu

Vitamin Anak Pemilih Makanan

“Ibu, saya tidak mahu makan itu!”

Adakah anda sering mendengar ayat ini daripada anak anda? Atau mungkin anda selalu menghadapi situasi anak anak anda tumpahkan makanan yang dia tak nak tu, terutamanya apabila makanan itu bukanlah makanan kegemaran anak anda?

Jom Aleeyn bantu anda dengan suplemen Nutrilite!

Jangan risau, anda tidak sendirian. Lebih daripada 50% ibu bapa di seluruh dunia mengadu bahawa anak-anak mereka pemilih makanan (dalam english nya picky eater). Pemilih makanan ni sangat memilih tentang jenis makanan yang mereka makan. Sesetengah hanya mahu mee dengan ayam, yang lain tidak suka makan sayur atau minum susu. Paling haru jika nasi pun langsung tak mahu makan. Pening ibu nak pilihkan makanan untuk anak kan. Ya Aleeyn faham.

Walaupun diet yang seimbang sepatutnya mengandungi pelbagai jenis daging, ikan, telur, susu, produk tenusu, sayur-sayuran, dan buah-buahan, tetapi apabila berhadapan dengan anak yang memilih makanan, ini menjadi misi hampir mustahil untuk dicapai. 

Bagaimana saya tahu jika anak saya pemilih makanan?

Adalah normal bagi kanak-kanak untuk mempunyai selera dan ketidaksukaan terhadap jenis makanan yang berbeza. Tetapi pemilih makanan mengambil ketidakgemarannya satu langkah lebih jauh dengan tidak hanya enggan mencuba makanan baru, tetapi juga hanya makan beberapa jenis makanan secara berulang kali dan seringkali merasa terpaksa ketika waktu makan.

Dan kerana kanak-kanak memerlukan diet yang pelbagai untuk sihat, pemilih makanan boleh mengalami ketidakseimbangan pemakanan dan tabiat pemakanan yang tidak sihat. Ini boleh menyebabkan rasa letih sepanjang masa dan terjejasnya imuniti – sesuatu yang boleh menjadi bimbang terutamanya apabila kanak-kanak mudah jatuh sakit.

Berikut adalah beberapa tips untuk menguruskan pemilih makanan:

  1. Pastikan waktu makan adalah positif dan galakkan anak anda dengan lembut (jangan berkasar).
  2. Tawarkan 2-3 pilihan makanan dan sertakan sekurang-kurangnya satu makanan kegemaran yang pasti.
  3. Jangan menyediakan hidangan berasingan khas untuk pemilih makanan.
  4. Sertakan suplemen dalam diet mereka. Gantikan vitamin, mineral, dan zat pemakanan penting yang hilang akibat pemilihan makanan dengan multivitamin dan suplemen untuk kanak-kanak.

Meningkatkan Kesihatan dengan Suplemen Nutrilite Kids!

Menyertakan suplemen dalam diet anak anda adalah cara mudah untuk memastikan bahawa anak anda menerima nutrisi optimum yang diperlukan untuk tumbuh sihat dan cerdas.

Chewables Multivitamin dan Iron Supplement

Multivitamin untuk kanak-kanak dapat membantu meningkatkan selera makan dan membina sistem imun anak anda. Contohnya, Chewables Multivitamin dan Iron Supplement adalah tablet kunyah berperisa oren yang enak dan mengandungi semua vitamin penting (A, B1, B2, niacin, B6, asid folik, B12, C, D, E) yang diperlukan untuk mempromosikan kesihatan yang baik dan menghilangkan keletihan. Tambahan pula, komponen zat besi adalah penting bagi kanak-kanak untuk membantu mencegah anemia dan meningkatkan tahap oksigen.

vitamin kanak kanak

Kid’s Chewable Calcium Magnesium Tablets

Kedua, jika produk tenusu dan sayur-sayuran hijau tidak digemari oleh pemilih makanan anda, pertimbangkan untuk menambahkan suplemen kalsium untuk mempromosikan tulang yang lebih kuat, seperti Kid’s Chewable Calcium Magnesium Tablets. Kalsium diperlukan sejak usia muda agar kanak-kanak dapat mempunyai tulang yang sihat dan kuat. Sementara itu, magnesium tidak hanya membantu memastikan penyerapan kalsium yang optimum dalam badan, tetapi jika kekurangan, ia boleh menyebabkan tingkah laku yang mudah marah, sakit otot, dan kegelisahan.

vitamin untuk anak

Tetapi jika anda ingin meningkatkan imuniti, Chewable Natural C mungkin menjadi pilihan yang tepat. Mengandungi 30mg Vitamin C setiap tablet, tablet kunyah ini diperbuat daripada formulasi premium yang menggunakan bahan semulajadi, iaitu konsentrat ceri acerola. Vitamin C adalah penting untuk meningkatkan sistem imun anak anda dan meningkatkan penghasilan antibodi untuk melawan kuman.

Flavoured Gummy with DHA

Akhirnya, sementara anda menjaga tubuh mereka, penting juga untuk menjaga minda mereka. Galakkan perkembangan anak anda dengan gummy berperisa DHA untuk kanak-kanak. DHA adalah suplemen penting untuk fungsi otak dan perkembangan kognitif yang optimum. Gummy yang enak ini adalah bebas gluten dan sesuai untuk vegetarian. Ini pasti akan membuatkan anak anda pun ingin meminta lebih banyak.

Untuk dapatkan vitamin anak pemilih makanan, hubungi Aleeyn hari ini. Ibu ibu yang rasa selalu letih menguruskan rumah tangga boleh dapatkan Double X. Semoga lebih bahagia. Salam sayang daripada Aleeyn.

vitamin kanak kanak terbaik

Leave a Reply